Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Συνάντηση Δημάρχου με Α. Χαριστέα

Συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Άγγελο Χαριστέα, είχε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανό, προκειμένου να συζητήσουν την προοπτική στενότερης συνεργασίας ανάμεσα σε Δήμο και Περιφέρεια σε ζητήματα ψηφιακής πολιτικής.
Στο επίκεντρο της συζήτησης, όπως είναι φυσικό βρέθηκαν θέματα της ψηφιακής διακυβέρνησης, με στόχο τη σταδιακή μετατροπή του Δήμου σε μια «έξυπνη» πόλη, μέσα από καινοτόμα προγράμματα, προς όφελος των πολιτών. Κατεύθυνση στην οποία ήδη ο Δήμος κινείται, έχοντας πετύχει χρηματοδότηση 3 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την υλοποίηση του προγράμματος Smart City, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη και η υλοποίηση του προγράμματος «έξυπνες στάσεις» μέσω του «Φιλόδημος», ενώ παράλληλα την τελευταία διετία έχει τεθεί στη διάθεση των δημοτών μια σειρά από καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες, οι οποίες απλοποιούν τις συναλλαγές με τις υπηρεσίες του Δήμου.
«Οι ψηφιακές προκλήσεις είναι συνυφασμένες με τις απαιτήσεις της εποχής μας γι’ αυτό παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να απλοποιήσουμε τη ζωή μας, καθιστώντας την πόλη «έξυπνη»», τόνισε ο κ. Μανδαλιανός και πρόσθεσε: «Προχωράμε σε σημαντικές δράσεις ψηφιακής διακυβέρνησης που διευκολύνουν την καθημερινότητά μας. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στις γερές βάσεις που εδράζεται η συνεργασία μεταξύ Δήμου, Πολιτείας και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».
Από τον πλευρά του ο κ. Χαριστέας αναφερόμενος στο καλό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές, τόνισε ότι είναι βασική προϋπόθεση για να προχωρούν σημαντικά θέματα κάθε φορά και ένα βήμα πιο μπροστά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ