Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάπλαση της πλατείας Ευόσμου

Σε προκήρυξη ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προχωρά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, για την ανάπλαση και την αναμόρφωση της εμβληματικής Πλατείας του Ευόσμου, η οποία έχει παραμείνει με τη σημερινή της μορφή για 30 και πλέον χρόνια. Στόχος είναι το σημείο αναφοράς του Δήμου να μεταμορφωθεί σε ένα αναβαθμισμένο ελεύθερο δημόσιο χώρο κίνησης, συνάθροισης και διασκέδασης, εναρμονισμένο στις αισθητικές και βιοκλιματικές επιταγές της εποχής, με αυξημένο πράσινο και διευθετημένους τους χώρους που χρησιμοποιούν τα καταστήματα.

Οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα αξιολογηθούν από πενταμελή επιτροπή και σε εκείνες που θα προκριθούν στην επόμενη φάση θα απονεμηθούν χρηματικά βραβεία, ενώ η χρηματοδότηση για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού εξασφαλίστηκε από το Δήμο Κορδελιού–Ευόσμου μέσω του Πράσινου Ταμείου.
Το έργο, στην έκταση των περίπου τεσσάρων στρεμμάτων, θα αφορά την αναμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων γύρω από το Δημαρχείο και την εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που αποτελούνται από χώρους πρασίνου και πεζοδρόμους διαρθρωμένους σε ένα ενιαίο σύνολο. Επιθυμία της Δημοτικής Αρχής είναι οι προτάσεις να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημαντικότητα της θέσης της περιοχής παρέμβασης, στη μελέτη ως χώρου κίνησης και περιπάτου, ενώ επισημαίνεται η διατήρηση των ψηλών δέντρων και η δημιουργία προδιαγραφών για νέες δενδροφυτεύσεις, καθώς και η οριοθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων.
Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, ο οποίος βρίσκεται υπό την επίβλεψη της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών, του Νέστορα Λαφαζανίδη και του Ειδικού Συνεργάτη Αρχιτέκτονα Μηχανικού, Λάζαρου Κατσιά, αναμένεται να βγει στον “αέρα” εντός της άνοιξης και με τις παρεμβάσεις που θα προκριθούν, επιδιώκεται να παραδοθεί στους δημότες και τους επισκέπτες, μια πλατεία σύγχρονη, αισθητικά και περιβαλλοντικά αναβαθμισμένη.
Ο κ. Λαφαζανίδης αναφερόμενος στην επικείμενη ανάπλαση τόνισε: «Το όραμα της διοίκησης του Δήμου για την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών περνά μέσα από παρεμβάσεις που λειτουργούν με στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ