Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου για το 2023. Πρόκειται για ένα απολύτως ρεαλιστικό Τεχνικό Πρόγραμμα με αρχικό προϋπολογισμό άνω των 30 εκατ. ευρώ, που βάζει το Κορδελιό και τον Εύοσμο στη νέα εποχή, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

 

Με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των δημοτών, το Τεχνικό Πρόγραμμα του ΄23 στοχεύει σε αναπλάσεις του αστικού περιβάλλοντος, τη δημιουργία υποδομών ανάπτυξης, εκπαίδευσης και αθλητισμού, οι οποίες θα περάσουν μέσα από το μεγαλύτερο υλοποιήσιμο Τεχνικό Πρόγραμμα που έγινε ποτέ στο Δήμο.

Είναι μείζονος σημασίας να τονιστεί ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν είναι απλώς ανοικτοί κωδικοί χωρίς οικονομικό αντίκρισμα, αλλά πρόκειται για ποσά πιστωμένα στα ταμεία του Δήμου, τα οποία προέρχονται από χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, αλλά και ιδίους πόρους, που εξασφαλίζουν την υλοποίηση όλων των έργων.

 

Το Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Κωνσταντίνο Σωτηράκη, είναι προσαρμοσμένο στη στρατηγική για βιώσιμη ανάπτυξη και είναι άκρως αντιπροσωπευτικό των όσων αναμένεται να ολοκληρωθούν ή να ξεκινήσουν εντός του 2023, εγκαινιάζοντας μια νέα περίοδο για το Κορδελιό και τον Εύοσμο.

 

Πέρα από τους βασικούς άξονες του Τεχνικού Προγράμματος που αφορούν σε έργα καθημερινότητας (ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις, κλπ) και πληθώρα τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί, ξεχωρίζει η αστική αναζωογόνηση του δήμου, μέσα από γενικευμένα έργα αστικής ανάπλασης των κεντρικών οδικών αξόνων, τη βελτίωση των σχολικών μονάδων και των αθλητικών εγκαταστάσεων και παρεμβάσεις βιοκλιματικής αναβάθμισης.

 

Συγκεκριμένα, τα έργα αστικής αναζωογόνησης ξεπερνούν σε πρώτη φάση τα 9 εκ. ευρώ και αποτελούν την αρχή για τη σταδιακή αλλαγή της εικόνας της πόλης στο σύνολό της, ενώ η βελτίωση των σχολικών μονάδων που ξεκίνησε το 2021 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με σημαντικές παρεμβάσεις στα σχολεία του Δήμου, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023.

 

Σε ότι αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις υλοποιείται πρόγραμμα αποκατάστασης των σοβαρών προβλημάτων που παρουσίαζαν τα ανοιχτά γήπεδα και τα κλειστά γυμναστήρια, ενώ δρομολογείται η αποπεράτωση του Σταδίου, με τη χρηματοδότηση για τη μελέτη να έχει εξασφαλιστεί. Παράλληλα, μέσα από τις αναπλάσεις των πάρκων Ελπίδας και Σμύρνης, συνολικής έκτασης 18 στρεμμάτων, που αγγίζουν σε προϋπολογισμό τα 3,9 εκατ. ευρώ, υπάρχει η ξεκάθαρη στόχευση για τη βιοκλιματική αναβάθμιση και τον πρασινισμό της περιοχής και του Δήμου, φροντίζοντας ταυτόχρονα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας με τη διάνοιξη δρόμων, όπως της Ιπποδρομίου και την ανακατασκευή της οδού Ακαδήμου.

 

«Το παρόν Τεχνικό Πρόγραμμα δεν είναι σχέδια επί χάρτου. Είναι ένα ρεαλιστικό, αναπτυξιακό πρόγραμμα που αλλάζει την πόλη και μαζί τις ζωές και την καθημερινότητα των δημοτών», δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός και πρόσθεσε: «Οι αλλαγές που δρομολογούνται βάζουν το Κορδελιό και τον Εύοσμο στον χάρτη των πόλεων που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι αυτόν του κομπάρσου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο και τους εργαζόμενους στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τη συνεργασία και το αποτέλεσμα. Οραματιζόμαστε μια πόλη ανθρώπινη και λειτουργική. Με μεθοδικότητα, σκληρή δουλειά και επιμονή την κάνουμε βήμα-βήμα πραγματικότητα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ