Δήμος Καλαμαριάς: «Το κλίμα αλλάζει, αλλάζω ζωή»-Η πρωτότυπη ιδέα μιας μαθήτριας

Με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, που στόχο έχει τη σωτηρία του περιβάλλοντος, η 16χρονη μαθήτρια του 3ου Λυκείου Καλαμαριάς, Μελίνα Μπελενιώτη, απέσπασε το πρώτο βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Το κλίμα αλλάζει…αλλάζω ζωή» της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ενημερώθηκε για τη διάκριση της μαθήτριας και την κάλεσε στο γραφείο του να τη συγχαρεί, αλλά και για να ενημερωθεί για το παιχνίδι που έφτιαξε.

Η Μελίνα, συνοδευόμενη από την οικογένειά της, γεμάτη ενθουσιασμό εξήγησε στον κ. Δαρδαμανέλη το λόγο που προχώρησε σ’ αυτήν την κίνηση: «Ήταν η περίοδος που ενημερωνόμουν για την κλιματική αλλαγή και συνειδητοποίησα το μέγεθος του προβλήματος και της ευθύνης μας. Γι’ αυτό ασχολήθηκα. Ήταν ένας τρόπος να εκφραστώ».

Ο κ. Δαρδαμανέλης, την συνεχάρη τόσο για την διάκρισή της, όσο και για την ιδέα της. «Η δημιουργία τέτοιων παιχνιδιών περνάει χρήσιμα μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους. Μπράβο για όλο αυτό που σκέφτηκες και έφτιαξες. Είμαι περήφανος, γιατί στην Καλαμαριά οι νέοι μετατρέπουν τις ανησυχίες του σε πρωτότυπες ιδέες», τόνισε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς.

 Ποιος είναι ο σκοπός του παιχνιδιού;

 Οι ηγέτιδες/τες των ηπείρων πρέπει να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή, υλοποιώντας αρκετές περιβαλλοντικές δράσεις ώστε να περιορίσουν την άνοδο της θερμοκρασίας, στους +1,5 Κελσίου και να προστατεύσουν την βιοποικιλότητα του πλανήτη χωρίς όμως να καταρρεύσει η οικονομία τους. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο στόχος των +1,5 Κελσίου είναι ο πιο ρεαλιστικός κι αυτός με τις πιο διαχειρίσιμες συνέπειες. Το παιχνίδι μπορεί να έχει από 2 έως 6 παίχτες, ηλικίας άνω των 12 ετών. Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων αλλάζει το χρηματικό ποσό που δίνεται σε κάθε παίχτη. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ή ΟΛΟΙ κερδίζουν ή ΟΛΟΙ χάνουν! Είναι η τελευταία ευκαιρία!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ