Δήμος Καλαμαριάς: Συγκίνησαν με τη συμμετοχή τους μικροί και μεγάλοι στην παρέλαση

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και περίσσια περηφάνια γιορτάστηκε σήμερα η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Δήμο Καλαμαριάς. Μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της περιοχής, μέλη πολιτιστικών-προσφυγικών-ποντιακών και αθλητικών συλλόγων, παρέλασαν υπό τους ήχους των εμβατηρίων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.
«Στην πατρίδα των ηρώων, αυτών που ύψωσαν το λάβαρο της επανάστασης και υπό την Αγία Σκέπη της Παναγίας πολέμησαν με θάρρος, τιμούμε τον αγώνα τους, τη θυσία τους, το δώρο της ελευθερίας που μας έκαναν. Στη σύγχρονη Ελλάδα, οφείλουμε να συνεχίσουμε κι εμείς τον δικό μας αγώνα για ειρήνη και ευημερία, με τα ίδια ιδανικά και τις ίδιες αξίες που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Χρόνια Πολλά Ελλάδα», είναι το μήνυμα του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη.
Το πρωί πραγματοποιήθηκε η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό
Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε Τρισάγιο στο Ηρώο Πεσόντων. Τον παγηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μαίρη Τσιραμπίδου κι αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνιος Οικονόμου, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, των Πολιτικών Κομμάτων και των Συλλόγων της περιοχής.
Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν σύσσωμη η Διοίκηση του Δήμου, η Γενική Γραμματέας, Ελένη Φύκα και πλήθος κόσμου. Την παρέλαση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Δημήτρης Κούβελας, Γιάννης Αμανατίδης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, καθώς και οι πρόξενοι Κύπρου, Βουλγαρίας, Λετονίας και Ν. Κορέας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ