Δήμος Καλαμαριάς: «Σχεδιάζουμε υποδομές κινητικότητας και δημοσίου χώρου»

Ανοιχτή συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Στήριξης Kodra Camp-to-Park
στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικτύου πόλεων 
RiConnect

Χρόνος: 17/09/2022, ώρα 18:30

Τόπος: Πρώην Στρατόπεδο – Πάρκο Κόδρα, Ι.Ν. Αγίων Αλεξάνδρου και Μοδίστου

Ανοικτή συνάντηση των μελών της Τοπικής Ομάδας Στήριξης του ευρωπαϊκού δικτύου πόλεων RiConnect – Rethinking Infrastructure που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης, Αναπτυξιακή Εταιρεία – Αναπτυξιακός Οργανισμός ΟΤΑ (ΜΑΘ ΑΕ ΑΟΤΑ) και το οποίο έχει ως πεδίο εφαρμογής των δράσεών του το πρώην στρατόπεδο Κόδρα.

Η ανοιχτή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 18:30, εντός του χώρου του πρώην στρατοπέδου, πλησίον του χώρου του Ι.Ν. Αγίων Αλεξάνδρου και Μοδέστου.

Στόχος της συνάντησης είναι (1) να ενημερωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι ομάδες που έλαβαν μέρος στις διεργασίες σχεδιασμού του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης “Kodra Camp-to-Park” για τα αποτελέσματα του έργου και (2) να συγκροτηθεί μία εθελοντική ομάδα κοινωνικής δράσης (Kodra Action Club) για την διαρκή διαβούλευση και υποστήριξη του Δήμου Καλαμαριάς στην πορεία σχεδιασμού και ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πάρκου Κόδρα.

Η ανοιχτή συνάντηση – συζήτηση έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμαριάς για την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας 2022.

FB event: https://www.facebook.com/events/1102072440428272?ref=newsfeed

Λίγα λόγια για το δίκτυο πόλεων RiConnect και τη συμμετοχή της Θεσσαλονίκης

Το RiConnect είναι ένα δίκτυο οκτώ μητροπόλεων που εργάζονται για να επανεξετάσουν, να μεταμορφώσουν και να ενοποιήσουν τις υποδομές κινητικότητας με στόχο την επανασύνδεση ανθρώπων, γειτονιών, πόλεων και φυσικών περιοχών. Το δίκτυο έχει αναπτύξει στρατηγικές σχεδιασμού, μεθοδολογίες, και εργαλεία με στόχο να προωθήσει τις δημόσιες συγκοινωνίες και την ενεργό κινητικότητα, να εξαλείψει τους χωρικούς και κοινωνικούς διαχωρισμούς που προκαλούν οι μεγάλες υποδομές και να ξεκλειδώσει ευκαιρίες για ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις.

Στο πλαίσιο του δικτύου, η Θεσσαλονίκη συμμετέχει μέσω της συνεργασίας της ΜΑΘ ΑΕ ΑΟΤΑ και του δήμου Καλαμαριάς, με πεδίο πιλοτικής εφαρμογής το πρώην στρατόπεδο Κόδρα, αναδεικνύοντας τα θέματα της αστικής επανένταξης της ανενεργής γης των πρώην στρατοπέδων και κυρίαρχο στόχο την ενίσχυσης της σχέσης φύσης και αστικών λειτουργικών υποδομών.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο RiConnect μπορείτε να βρείτε εδώ: https://urbact.eu/riconnect

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ