Δήμος Καλαμαριάς: Έλεγχος σε όλα τα δημοτικά κτίρια για την ασφάλεια των πολιτών

Εγκρίθηκε το αίτημα χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Δήμος Καλαμαριάς, από το Μάρτιο του 2021 στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης για την επιστημονική υπηρεσία «Διενέργεια Πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου Προσεισμικού ελέγχου σε κτίρια του Δήμου Καλαμαριάς». Ειδικότερα ο Πρωτοβάθμιος Προσεισμικός Έλεγχος θα διενεργηθεί σε τριάντα (30) δημοτικά κτίρια, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται έξι (6) παιδικοί σταθμοί, τέσσερις (4) βιβλιοθήκες και πέντε (5) Κ.Α.Π.Η, ενώ ο Δευτεροβάθμιος Προσεισμικός έλεγχος προγραμματίζεται σε 32 σχολικά συγκροτήματα.

«Η χώρα μας παρουσιάζει υψηλή σεισμική επικινδυνότητα και για το λόγο αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητά μας ο έλεγχος των κτιρίων δημόσιας και κοινωφελούς χρήσης και η ενίσχυση της ικανότητας και ασφάλειας τους έναντι των σεισμικών καταπονήσεων. Από την αρχή της θητείας μας εξάλλου, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, έχει δώσει σαφείς οδηγίες για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν και αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών, που είναι αδιαπραγμάτευτη», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου.

Αξίζει να σημειωθεί το 2020 με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Δήμου ολοκληρώθηκε ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος όλων των σχολικών κτιρίων του Δήμου Καλαμαριάς (39 σχολικά συγκροτήματα με 137 στατικά ανεξάρτητα κτίρια), στο πλαίσιο της σύμβασης επιστημονικής υπηρεσίας ποσού 49.664,37€ που χρηματοδοτήθηκε από ΣΑΤΑ και ΣΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ.

Ο Δήμος Καλαμαριάς έχει ήδη καταρτίσει σχέδιο Αντισεισμικής Προστασίας, στο πλαίσιο του οποίου έχουν οριστεί 104 χώροι καταφυγής, όπου μπορούν οι δημότες να καταφύγουν σε περίπτωση σεισμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ