Δήμος Καλαμαριάς: «Διεκδικούμε θέση ανάμεσα στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις μέχρι το 2030»

Η προστασία του περιβάλλοντος και η πράσινη ανάπτυξη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας του Δήμου Καλαμαριάς. Ο Δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης συμμετείχε στη διαδικτυακή συνάντηση που έγινε για την ανακοίνωση του Μνημονίου Συνεργασίας, μεταξύ των 21 υποψήφιων Δήμων για την Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις μέχρι το 2030» και της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Οι αποφάσεις και οι πρωτοβουλίες μας πάντοτε έχουν ως σημείο αναφοράς την προστασία του περιβάλλοντος. Ας μην ξεχνάμε ότι το μέλλον μας είναι αλληλένδετο μ’ αυτό και οι δράσεις μας πρέπει να έχουν ως σημείο αναφοράς την πράσινη ανάπτυξη», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Το μνημόνιο συνεργασίας έχει συναφθεί προκειμένου να ενισχυθεί η υποψηφιότητα των Ελληνικών Δήμων, ώστε να  ανταγωνιστούν τις πολλές και πολύ καλά προετοιμασμένες Ευρωπαϊκές πόλεις. Σκοπός του «Συμφώνου των Πόλεων» για τις Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030 είναι να επιταχύνει την μετάβαση των πόλεων στην κλιματική ουδετερότητα καθώς και τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό έως το 2030 σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η Ευρωπαϊκή Αποστολή για τις «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις» και ταυτόχρονα να συμβάλει στην ανάκαμψη των οικονομιών των πόλεων στον απόηχο της πανδημίας του COVID-19.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ