Δήμος Καλαμαριάς: Δέσμευση Καραμανλή για την διάνοιξη της οδού Πόντου

Αναγνωρίζοντας την αξία που έχει το έργο της διάνοιξης της Πόντου για την ανάπτυξη της Καλαμαριάς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσουν στην εξεύρεση της απαιτούμενης χρηματοδότησης, για την υλοποίηση του έργου, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη το μεσημέρι στο Δημαρχείο.

«Έχουμε δεσμευτεί ότι συνολικά ως κυβέρνηση θα βρούμε λύση. Να βρούμε τα απαραίτητα χρήματα, διότι θα ήτανε στα όρια του κωμικού, θα σας έλεγα, να έχουμε σταθμό στην Καλαμαριά και να μην έχουμε την πρόσβαση που πρέπει να έχουμε. Εδώ βρισκόμαστε για να βρούμε λύσεις σε ζητήματα που ταλαιπωρούν την πόλη εδώ και δεκαετίες, χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς τυμπανοκρουσίες, να κάνουμε τη δουλειά μας. Διότι νομίζω ότι η Θεσσαλονίκη έχει ταλαιπωρηθεί εδώ και πολλά χρόνια από μεγάλα ΘΑ, αλλά σιγά σιγά βλέπουμε μία σειρά έργων και στον δήμο Καλαμαριάς τα οποία δρομολογούνται και υλοποιούνται», επεσήμανε ο Υπουργός.

«Όλοι καταλαβαίνουμε τι σημασία που έχει το έργο της διάνοιξης της Πόντου, ένας δρόμος  ο οποίος βρίσκεται πάνω από τη σήραγγα του μετρό και που θα αλλάξει τον κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης μας. Η συνεργασία μας τόσο με τον ίδιο τον υπουργό, αλλά και με την ομάδα του, είναι αυτή που εγγυάται ότι όλα αυτά τα έργα θα προχωράνε μέρα με τη μέρα για να καταφέρουμε να είμαστε πριν από τα χρονοδιαγράμματα και να καταφέρνουμε έργα όπως αυτό του αλιευτικού καταφυγίου να λύνονται», δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Όσον αφορά στην ολοκλήρωση του έργου του ΜΕΤΡΟ στην Καλαμαριά, ο κ. Καρμανλής , θύμισε ότι πριν από τρία χρόνια σε αντίστοιχη επίσκεψή του στην Καλαμαριά, είχανε βάλει ως στόχο , να τελειώσει η επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά, ένα έργο με προϋπολογισμό στα 405εκ περίπου το πρώτο εξάμηνο του 2024. «Πλέον τα έργα βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και αυτό το ορόσημο πλέον δε βρίσκεται στο στάδιο της φαντασίας, αλλά είναι κάτι υλοποιήσιμο» επεσήμανε.

Στη συζήτηση τέθηκαν κι άλλα φλέγοντα ζητήματα όπως του ΟΑΣΘ και το χρέος του απέναντι στον δήμο, η κατασκευή του ειδικού Δημοτικού και νηπιαγωγείου, έργο  ΣΔΙΤ που προχωράει μέσω της ΚΤΥΠ, αλλά και η κατασκευή των Ομβρίων που ήδη δημοπρατήθηκε στη νότια πλευρά της Καλαμαριάς και ξεπερνάει τα 10εκ., ένα έργο υποδομής που έλειπε από την Καλαμαριά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ