Δήμος Δέλτα: Τέλος στα προβλήματα υδροδότησης του Καλοχωρίου

Λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν επιχειρηματίες και κάτοικοι στο Καλοχώρι  με τις διαρροές νερού από τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της οδού Πρωτομαγιάς  δίνει η διοίκηση του δήμου Δέλτα και η  ΔΕΥΑΔΔ με την αντικατάσταση του παλιού δικτύου υδροδότησης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης  Ύδρευσης και Αποχέτευσης  άρχισαν τις εργασίες αντικατάστασης των παλαιών αγωγών με νέους  προκειμένου να δώσουν τέλος στις συχνές διαρροές που προέκυπταν λόγω εκτεταμένων φθορών που προκαλούνταν στον παλιό και εγκαταλειμμένο  αγωγό της οδού Πρωτομαγιάς.

Η θέση που ήταν τοποθετημένος ο παλιός αγωγός, σε μεγάλο βάθος και η κακή συντήρηση του , προκαλούσαν  μεγάλης διάρκειας διακοπές στην υδροδότηση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών ενώ εξαιτίας των απωλειών μεγάλων όγκων νερού πλημμύριζαν οι δρόμοι και οι είσοδοι των εργοστασίων και προκαλούνταν προβλήματα στην  κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Το νέο δίκτυο κατασκευάζεται σε μήκος 1200 μέτρων με την τοποθέτηση νέων αγωγών Φ 200 πολυαιθυλενίου, τρίτης γενιάς 100 και  ονομαστικής πίεσης 16atm.

«Ένα έργο απολύτως απαραίτητο για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και των επιχειρηματιών της κοινότητας Καλοχωρίου γίνεται από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του  Δήμου Δέλτα και με την ολοκλήρωση του θα μπει τέλος στα προβλήματα υδροδότησης που αντιμετωπίζει η περιοχή και προκαλούν  απόλυτα δικαιολογημένες αντιδράσεις. Πολύ σύντομα  η υδροδότηση στην περιοχή θα είναι ικανοποιητική ενώ θα σταματήσουν και  οι σημαντικές απώλειες νερού που παρατηρούνταν» τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΔΔ  και τους συνεργάτες που εργάζονται πυρετωδώς κάτω από δύσκολες συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες.

Ο κ Ιωαννίδης ανέφερε ότι «άμεσα θα αρχίσει να υλοποιείται από τη ΔΕΥΑΔΔ σειρά παρεμβάσεων αποκατάστασης στο αντλιοστάσιο του Καλοχωρίου ώστε να αντικατασταθεί ο παλιός και κακοσυντηρημένος  εξοπλισμός   που προκαλεί πολλά προβλήματα στην υδροδότηση των νοικοκυριών, ώστε να βελτιωθούν συνολικά οι υποδομές ύδρευσης στην περιοχή».

«Εκπονούμε ένα σύνολο παρεμβάσεων που δίνει λύση σε  ένα μείζον πρόβλημα των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Καλοχωρίου και παράλληλα στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων του Δήμου μας. Η αντικατάσταση του αγωγού στην οδό Πρωτομαγιάς, θα μειώσει την απώλεια των υδάτινων πόρων και πλέον η περιοχή θα αποκτήσει ένα σύγχρονο  δίκτυο ύδρευσης εναρμονισμένο με τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ, Σπύρος Σταματάκης, ενώ αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της ΔΕΥΑΔΔ για το αντλιοστάσιο του Καλοχωρίου που όπως είπε περιλαμβάνει την αλλαγή όλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού,  την πλήρη διαμόρφωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντα χώρου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ