Δήμος Δέλτα: Με έμφαση στην ανάπτυξη της περιοχής και την ευημερία των πολιτών το Τεχνικό Πρόγραμμα 2023

Ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο και απόλυτα ρεαλιστικό τεχνικό πρόγραμμα εκπονεί η διοίκηση του δήμου Δέλτα.
Το πρόγραμμα εγκρίθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους  στην τελευταία συνεδρίαση του 2022.
Το τεχνικό πρόγραμμα  περιλαμβάνει σημαντικά αναπτυξιακά έργα, έργα κοινωνικής μέριμνας, άλλα και καθημερινότητας, έργα υποδομών, διαγραμμίσεις, διανοίξεις νέων οδών, επισκευές και παρεμβάσεις σε σχολεία, βελτιώσεις προσβασιμότητας, εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού,  ανακατασκευή γηπέδων και μια σειρά μελετών για νέα έργα υποδομής όπως η ανέγερση νέου κτιρίου για τη στέγαση του ΕΠΑΛ Χαλάστρας, οι αναπλάσεις και η κατασκευή δρόμων στα νεκροταφεία όλων των κοινοτήτων, αντικαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού συντήρηση φωτεινών σηματοδοτών και τοποθέτηση νέων στο οδικό δίκτυο του Δήμου  αναπλάσεις γηπέδων και συντήρηση αθλητικών χωρών,  ασφαλτοστρώσεις οδών και διανοίξεις και συντήρηση αγροτικών δρόμων,
Επίσης προβλέπεται συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, ενεργειακός έλεγχος σχολικών και δημοτικών κτιρίων, εγκατάσταση υποδομών ΑΜΕΑ, ανάπλαση της κεντρικης πλατείας της Χαλαστρας ανακατασκευή του παραδοσιακού δημοτικού σχολείου Σίνδου και μετατροπή στου σε νέο δημαρχιακό μέγαρο Δήμου Δέλτα, υλοποίηση του ΣΒΑΚ  και μια σειρά άλλων έργων ζωτικής  σημασίας.
 «Δίνουμε προτεραιότητα στην υλοποίηση μιας σειράς έργων υποδομής που αλλάζουν την εικόνα του Δήμου Δέλτα και επενδύουμε στην ολοκλήρωση έργων με μεγάλο βαθμό ωριμότητας για να αποδοθούν άμεσα στους κατοίκους των κοινοτήτων του Δήμου Δέλτα και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Το τεχνικό πρόγραμμα καταρτίσθηκε με ευαισθησία προς τις ανάγκες των πολιτών και με ορθολογισμό όσον αφορά στη διάθεση πόρων, ώστε ο Δήμος να προχωρήσει στην υλοποίηση των αναγκαίων έργων. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι γνωστές και αφορούν τόσο στην τεράστια έλλειψη τεχνικού προσωπικού και μηχανικών για την ολοκλήρωση μελετών όσο και στις δυσκολίες που προκαλεί η ενεργειακή κρίση και η αύξηση του κόστους των πρώτων υλών που μας οδηγεί σε διαρκείς αναμορφώσεις. Ωστόσο στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε μεγάλο μέρος των έργων που έχουμε σχεδιάσει και θα το πράξουμε» τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης.
Ο Δήμαρχος Δέλτα δεσμεύτηκε ότι μέσα στον Μάρτιο θα ενισχυθεί επί πλέον το τεχνικό πρόγραμμα με γνώμονα την δημιουργία έργων σε κάθε κοινότητα.
 Στην ίδια συνεδρίαση ο Δήμαρχος  Δέλτα ενημέρωσε το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την λύση  του διαδημοτικού  ΚΕΚ Νεφέλη που αποφασίστηκε από το ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο  του ΚΕΚ τον Οκτώβριο. Το σώμα ενέκρινε και επικύρωσε τη λύση  του ΚΕΚ Νεφέλη.
Η εκκαθάριση και η λύση του ΚΕΚ Νεφέλη  δεν προκαλεί κανένα βάρος στον προϋπολογισμό του Δήμου Δέλτα ενώ βάσει νόμου , τα περιουσιακά (κινητά και
ακίνητα) στοιχεία της υπό λύση και εκκαθάριση επιχείρησης, περιέρχονται στους Δήμους – Εταίρους, που την έχουν συστήσει, σύμφωνα με το μετοχικό κεφάλαιο και το ποσοστό που τους αναλογεί
«Η λύση του ΚΕΚ Νεφέλη ήταν μονόδρομος καθώς αν και ήταν ένα διαδημοτικό όργανο που εξυπηρετούσε τη διαδημοτική συνεργασία,  διαπιστώθηκε ότι  τα τελευταία χρόνια δεν  είχε ουσιαστική δραστηριότητα με αποτέλεσμα να μην εχει λόγο ύπαρξης»cτόνισε  ο κ Ιωαννιδης και ξεκαθάρισε ότι η διοίκηση του Δημου Δέλτα κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια αναγέννησης του ΚΕΚ Νεφέλη όμως διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε δυνατότητα ουσιαστικής και λειτουργικής ανασυγκρότησης του.
Παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη  για τη δημιουργία  ένας νέου φορέα  ανάμεσα στους δήμους  Δέλτα και Χαλκηδόνας με  αντικείμενο τις κοινές δρασεις τεχνικής φύσης,  πολιτιστικής συνεργασίας και ολικής διασύνδεσης σε όλους τους τομείς με στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων της δυτικής πλευράς της Θεσσαλονίκης.
Στην ίδια συνεδρίαση έκλεισε ο ισολογισμός  – απολογισμός του 2020 κατατέθηκε η έκθεση του ορκωτού λογιστή με θετικό σχόλιο σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση που δείχνει τον δήμο συμμαζεμμένο οικονομικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ