Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης: Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής της νέας πεζογέφυρας του ΟΣΕ

Ύστερα από ενημέρωση της Διεύθυνσης Συντήρησης Γραμμής του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος από τις 22.12.2022 έχει υπογραφεί η Σύμβαση Έργου με τίτλο «Κατασκευή νέας πεζογέφυρας στην περιοχή του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη». Το συμβατικό οικονομικό αντικείμενο του έργου ανέρχεται στο ποσό των €1.136.896,89 (χωρίς ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021. Οι προπαρασκευαστικές εργασίες της εργολαβίας έχουν ήδη ξεκινήσει. Ένα νέο έργο που στόχο έχει την εξυπηρέτηση των δημοτών του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης παίρνει σάρκα και οστά.

Συνοπτικά το αντικείμενο του έργου αφορά την κατασκευή νέας μεταλλικής πεζογέφυρας, φωτιζόμενη κατά τις νυχτερινές ώρες, μήκους 91 μέτρων πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές με κλιμακοστάσια από οπλισμένο σκυρόδεμα και την τοποθέτηση ανελκυστήρων για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ, ευπαθών ομάδων, ποδηλάτων κλπ στα δύο άκρα της πεζογέφυρας.

Πρόκειται για την μόνη παλαιά (70 και πλέον ετών) οξειδωμένη, ευρισκομένη σε κατάσταση αποδιοργάνωσης και διάλυσης μεταλλική πεζογέφυρα στη Θεσσαλονίκη η αντικατάσταση της οποίας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς το προσωπικό ενδιαφέρον του Υπουργού Υποδομών και μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ