Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Παιδικά εργαστήρια ενίσχυσης της οικολογικής συνείδησης

Τι σημαίνει ατμοσφαιρική ρύπανση; Γιατί πρέπει να σβήνω το φως όταν βγαίνω από το δωμάτιο; Πώς τα δέντρα σταματάνε τον ήχο;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα απαντηθούν στα παιδικά εργαστήρια-workshops, που διοργανώνει ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, για παιδιά Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού, από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 28 Μαρτίου. Στόχος της δράσης αυτής είναι η ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης αλλά και η προώθηση του περιβαλλοντικού εθελοντισμού στο δήμο.

Μέσα από το παιχνίδι με ερωτήσεις, quiz, puzzle, ειδικά εργαστήρια και πειράματα, τα παιδιά θα ενημερωθούν για τα φλέγοντα θέματα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του θορύβου. Παράλληλα, θα μάθουν πως με απλές καθημερινές πράξεις μπορούν να συμβάλλουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον στην πόλη.

Συνολικά θα υλοποιηθούν 39 παιδικά εργαστήρια-workshops, δίωρης διάρκειας το καθένα,

σε εννέα σχολεία του δήμου. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία τηρώντας αυστηρά τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η δράση γίνεται στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης με τίτλο: «Ενίσχυση Οικολογικής Συνείδησης και Προώθηση Περιβαλλοντικού Εθελοντισμού στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης», που συγχρηματοδοτείται από το Ε.Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014 – 2020 στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, του Άξονα Προτεραιότητας ΑΞ06 «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 17 Μαρτίου ακολουθεί ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της πράξης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ