Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης: Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών

Το τμήμα Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής & το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου, στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων, εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Αμπελοκήπων «Δημήτρης Χόρν» & το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Μετά από μία σύντομη παρουσίαση των Υπηρεσιών του Κέντρου Κοινότητας από τον Κοινωνικό Λειτουργό της Δομής, Κωνσταντίνο Παύλου, μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίου με κατεύθυνση Θεάτρου του Καλλιτεχνικού Σχολείου «Δημήτρης Χόρν», παρουσίασαν τέσσερα θεατρικά δρώμενα, σε κείμενα και διδασκαλία της θεατρολόγου κας Τσιαουσίδου Χαρίκλειας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης μαθητές με κατεύθυνση Εικαστικών, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας κας Παπαδοπούλου Ζωής, με τη δημιουργία κολάζ που εκτέθηκε στο φουαγιέ.

Μέσα από τις εισηγήσεις της Προϊσταμένης του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κας Καπετανίδου Κωνσταντίνας και των Στελεχών του Κέντρου Κοινότητας, προσεγγίστηκε και μελετήθηκε το φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών στην ευρύτερη κοινωνία και στην κοινότητα των Ρομά, ενώ παρουσιάστηκε ο ρόλος της εκπαίδευσης και της εργασίας ως εργαλεία πρόληψης και αντιμετώπισης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού κ. Παύλος Κεσόγλου ο οποίος και χαιρέτισε την εκδήλωση, η Δημοτική Σύμβουλος και Μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας κα Ελένη Γκαγκαρίδου και ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Σιδηρόπουλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ