Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Αναβάθμιση της σχολικής αυλής του 4ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων

Μετά την αποπεράτωση των εργασιών ανάπλασης-αναβάθμισης του αύλειου χώρου του 1ου Γυμνασίου Μενεμένης (οδός Κουντουριώτου 33), ξεκινούν τις προσεχείς ημέρες οι εργασίες αναβάθμισης της σχολικής αυλής του 4ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων (οδός Εθνικής Αντιστάσεως 57).

Το έργο προϋπολογισμού 159.967,28€ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τίτλο «Ενίσχυση αθλητικού εξοπλισμού και βελτίωση προσβασιμότητας ΑμεΑ σε σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), προκειμένου:


• να καταστεί προσβάσιμος σε άτομα με κινητικές δυσκολίες (ΑμεΑ),
• να βελτιωθούν οι υφιστάμενες υποδομές ως προς τις δυνατότητες άθλησης,
• να ενισχυθεί ο θεσμός του «ανοικτού σχολείου».

Κατόπιν εντοπισμού των προβλημάτων που παρουσιάζει ο αύλειος χώρος και προκειμένου να επιτευχθεί η προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ, μελετήθηκαν οι κατάλληλες διαμορφώσεις με ράμπες στον αύλειο χώρο, ενώ με κατάλληλη υπερύψωση του κεντρικού επιπέδου του νότιου τμήματος της αυλής, καταργούνται οι βαθμίδες προς τις κτιριακές υποδομές και ενοποιείται το κάτω νότιο με το βόρειο άνω τμήμα της, έτσι ώστε η κυκλοφορία των ΑΜΕΑ να γίνεται απρόσκοπτα.

Στην περιοχή της αυλής, στην είσοδο του σχολικού κτιρίου, χωροθετείται ανελκυστήρας τριών στάσεων, προκειμένου να είναι δυνατή η άνοδος των ΑΜΕΑ από το ισόγειο στον α’ και β’ όροφο.

Παράλληλα, στο άνω τμήμα, μπροστά από το κλειστό γυμναστήριο, οριοθετείται χώρος πολυγηπέδου, με τη δυνατότητα να παίζουν οι μαθητές ποδόσφαιρο, μπάσκετ ή χάντμπολ, με κατάλληλες κατασκευές εστιών. Το δάπεδο του πολυγηπέδου θα είναι κατασκευασμένο από κατάλληλη επίστρωση ελαστικού υλικού που θα παρέχει καλή αναπήδηση της μπάλας, αλλά παράλληλα θα προστατεύει από τραυματισμούς.

Επίσης διαμορφώνονται χώροι άθλησης σε χώρους που εφάπτονται του γηπέδου, με όργανα γυμναστικής, που προσφέρουν πολλαπλές δυνατότητες εκγύμνασης. Ελαστικό δάπεδο θα τοποθετηθεί και στους χώρους αυτούς, καθώς και στον περιμετρικό διάδρομο άθλησης γύρω από το γήπεδο.
Χώροι καθιστικών θα διαμορφωθούν σε πολλά σημεία της αυλής, δίνοντας τη δυνατότητα για ανάπαυση, ή και παρακολούθηση αθλημάτων. Τα καθιστικά αυτά θα είναι ή κτιστά από σκυρόδεμα ή ξύλινα.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη χρήση υδατοπερατών υλικών αλλά και τις φυτεύσεις, προκειμένου να διαμορφώνονται ικανοποιητικές μικροκλιματικές συνθήκες στο χώρο της αυλής

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ