Δημήτρης Παπαστεργίου: Η 15η Ιουνίου αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα της κτηματογράφησης

Ως μία ξεχωριστή ημέρα σε έναν ψηφιακό κόσμο που αλλάζει τα δεδομένα και στον τομέα της κτηματογράφησης, χαρακτήρισε τη 15η Ιουνίου 2021 ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, που συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για ψηφιακά θέματα και το κτηματολόγιο, Γιώργο Στύλιο, ο οποίος εγκαινίασε το νέο Κτηματολογικό γραφείο στα Τρίκαλα, παρουσία και του Προέδρου του «Ελληνικό Κτηματολόγιο», Δημήτρη Σταθάκη.

Με συνεργασία ΚΕΔΕ και Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διοργανώνεται σεμινάριο (webinar) για το Κτηματολόγιο των ΟΤΑ, με τη συμμετοχή μηχανικών των Δήμων. Αντικείμενο του σεμιναρίου θα είναι η ενημέρωση των μηχανικών για τον τρόπο δηλώσεων δημοτικών ιδιοκτησιών στο κτηματολόγιο. Ετοιμάζεται η λειτουργία ψηφιακής υπηρεσίας (με διαλειτουργικότητα) με τα δεδομένα του Κτηματολογίου. Η Υπηρεσία θα είναι ανοικτή και διαθέσιμη σε διαπιστευμένους μηχανικούς δημοσίου και Δήμων, οι οποίοι θα έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του Κτηματολογίου. Αυτό σημαίνει, ότι οι διαπιστευμένοι μηχανικοί θα αντλούν γρήγορα και έγκυρα όλα τα στοιχεία που αφορούν σε θέματα κτηματογράφησης, προκειμένου να επιταχύνεται ο σχεδιασμός για τις πόλεις ή άλλες παρεμφερείς δράσεις των ΟΤΑ.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε:

«Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Κι αυτό γιατί, μετά τη συζήτηση και με τον Υπουργό κ. Πιερρακάκη, προχωρά η προσπάθεια, να προασπίζουν οι ΟΤΑ τα δικαιώματα και τις ιδιοκτησίες Δήμων και, κατ’ επέκταση, των ιδιωτών.»

Ο κ. Παπαστεργίου, επίσης, έδωσε έμφαση στη δυνατότητα ενημέρωσης όλων, μέσα από τις συγκεκριμένες δράσεις, τονίζοντας τη σημασία των δράσεων για την ψηφιακή Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για ψηφιακά θέματα και το κτηματολόγιο, Γιώργος Στύλιος, τόνισε ότι οι συνέργειες αυτές θα ωφελήσουν τους πολίτες, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κεντρικής Κυβέρνησης. Εξήρε τη συνεργασία του με την ΚΕΔΕ, επισημαίνοντας τη χαρά του για το ότι αυτές οι ανακοινώσεις γίνονται από τα Τρίκαλα, ενώ έδωσε έμφαση και στον σχεδιασμό της «Ψηφιακής Βίβλου 2025».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ