Δημήτρης Μήτρου: Μπαράζ δημοπρατήσεων και έναρξης νέων έργων στην αρχή του 2023

Στα νέα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη  αλλά και σε αυτά που έχουν δημοπρατηθεί από την αρχή του 2023, αναφέρθηκε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Κ. Ζέρβα, Δημήτρης Μήτρου.

Όπως ανέφερε το πρώτο τρίμηνο του 2023 σημαντικές εξελίξεις για μια σειρά έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε χθες στο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος:

1. Βγαίνει στον αέρα ο διαγωνισμός για τις μελέτες για το ντεκ της παλιάς παραλίας
2. Υπογράφεται -εντός της τρέχουσας εβδομάδας- η σύμβαση για τις μελέτες που αφορούν την ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους
3. Δημοπρατείται το έργο ανάπλασης των πρώην στάβλων της Παπάφη, ώστε η Τούμπα να αποκτήσει ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα που θα καλύπτει πολλές κοινωνικές ανάγκες και θα βελτιώσει αισθητικά αλλά και λειτουργικά το αστικό περιβάλλον με ένα κτίριο κόσμημα και με υπόγειο χώρο στάθμευσης
4. Δημοπρατείται η μελέτη για τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου στην Ψελλού, με ανοιχτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
5. Προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για το έργο της αστικής αναζωογόνησης 10 εμπορικών δρόμων, το οποίο προχωρά με χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης
6. Υπογράφεται η σύμβαση για την ολοκληρωμένη ανάπλαση της περιοχής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, ενός έργου με προϋπολογισμό 1,9 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
7. Συνεχίζεται το πρόγραμμα αναπλάσεων στις γειτονιές. Στις επεμβάσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη σε πυκνοδομημένες περιοχές του Δήμου Θεσσαλονίκης έκτασης 1000 στρ., θα προστεθούν κι άλλες στην άνω Τούμπα στη β κοινότητα και την γ κοινότητα.
8. Αναμένεται -μέσα στον Φεβρουάριο- η προέγκριση για το Μουσείο Ολοκαυτώματος, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται ένα μητροπολιτικό πάρκο 100 στρεμμάτων στην περιοχή πλησίον του Μουσείου.
9. Δημοπρατούνται έργα οδικής ασφάλειας και αναβάθμισης του οδικού δικτύου με χρηματοδότηση 4 εκ. ευρώ την οποία εξασφάλισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Τα έργα αφορούν ολοκληρωμένες δράσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης καθώς και σε δρόμους γύρω από σχολεία και γύρω από τα πανεπιστήμια. Ειδικότερα, 48 κόμβοι και οδικά τμήματα που δέχονται υψηλούς φόρτους πρόκειται να αλλάξουν εικόνα, ενώ παράλληλα θα εγκατασταθούν δεκάδες έξυπνες διαβάσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ