Δηλώσεις Δημάρχου για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Δήμο Παύλου Μελά

Ένα παράθυρο προς το μέλλον όλης της δυτικής Θεσσαλονίκης είναι ο τόπος μας, ο Δήμος Παύλου Μελά.

Δεν μας αρκεί που σταθερά τα τελευταία χρόνια είμαστε στο επίκεντρο του σχεδιασμού και της υλοποίησης μεγάλων έργων της Βόρειας Ελλάδας.

Σε πλήρη συνεννόηση και αγαστή συνεργασία με την Πολιτεία και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με νέες ουσιαστικές παρεμβάσεις συνεχίζουμε να δημιουργούμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, για τις επόμενες γενιές.

Με αυτές τις ισχυρές αλήθειες και βεβαιότητες καλωσορίσαμε και πάλι τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιήγησής του στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023, επισκέφθηκε μαζί με διευρυμένο κυβερνητικό κλιμάκιο τον Δήμο Παύλου Μελά και συγκεκριμένα τον χώρο ανάπλασης του Περιαστικού Δάσους Αναψυχής, στην Ευκαρπία και τον χώρο ανέγερσης του νέου ογκολογικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.

Τον Φεβρουάριο του 2022 ο Πρωθυπουργός μας είχε τιμήσει και τον ξεναγήσαμε στο πρώην στρατόπεδο και υπό δημιουργία ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ όπου συνεχίζονται τα έργα  «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε Κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά» και η αποκατάσταση και επανάχρηση του πρώην κτηρίου στρατωνισμού Α2, παρεμβάσεις που θα δημιουργήσουν έναν χώρο προσβάσιμο και φιλικό σε όλους, έναν τόπο απόδρασης από τη δύσκολη καθημερινότητα της πόλης.

14 μήνες μετά, τον υποδεχτήκαμε, έτοιμοι και ώριμοι για νέα βήματα στην πόλη μας.

Το νέο, «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ στο Καρατάσιου, θα είναι το πιο σύγχρονο του είδους του στα Βαλκάνια, θα βρίσκεται δίπλα στο ΓΝΘ «Παπαγεωργίου» και το 424 ΓΣΝ, μετατρέποντας την περιοχή σε ένα ολοκληρωμένο Πάρκο Υγείας που όμοιό του δεν υπάρχει ούτε στην Αθήνα.

Η νέα Ζώνη υπηρεσιών περίθαλψης πανελλαδικής εμβέλειας θα αναπτυχθεί σε κομβική θέση για όλη τη Βόρεια Ελλάδα, θα καταλαμβάνει έκταση περίπου 150 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου, θα διαθέτει περίπου 400 κλίνες, με διευρυμένες μονάδες εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας, παθολογικές –  χειρουργικές – διαγνωστικές μονάδες, υποδομές για την ψυχολογική υποστήριξη ασθενών, την αποκατάστασή τους, την παροχή παρηγορητικής φροντίδας σε μη ιάσιμες περιπτώσεις και τη φιλοξενία συνοδών.

 

Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ορθώς έγινε δεκτό από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το απολύτως τεκμηριωμένο αίτημά μας για κατασκευή του Ογκολογικού στον Δήμο μας και η παραχώρηση της ανατολικής πλευράς του μεγάλου δημόσιου χώρου, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Υπουργείο Υγείας, την 1η Ιουλίου του 2022.

 Η Δημοτική μας Αρχή υπέδειξε το Καρατάσιου των 600 περίπου στρεμμάτων γιατί μεταξύ άλλων:

  • Με το νέο ΓΠΣ της Δ.Ε. Πολίχνης προβλέψαμε τη χρήση δημόσιας υγείας για το πρώην στρατόπεδο.
  • Η επιλογή αυτής της χωροθέτησης εξασφαλίζει άνετο και ασφαλές δίκτυο μετακινήσεων και προσέγγισης που εύκολα επιδέχεται προέκτασης, καθώς ήδη ξεκινήσαμε τη διαμόρφωση νέας εισόδου πόλης με το χρηματοδοτούμενο έργο της περιβαλλοντικής αναβάθμισης Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντος και 25ης Μαρτίου.

 

Περιηγηθήκαμε με τον Πρωθυπουργό στην ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ της ΔΕ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ, εκεί όπου με την Απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για διάθεση 3.039 στρεμμάτων κατά χρήση προς το δημόσιο και χάρη στη δωρεά του επιχειρηματία Σταύρου Ανδρεάδη, είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε με ευθύνη, έναν πνεύμονα πρασίνου για τη δυτική Θεσσαλονίκη, με φύτευση 300.000 δένδρων μέσω του θεσμού του αναδόχου αναδάσωσης,  προκειμένου να αποκατασταθεί – αναβαθμιστεί – αναδασωθεί η υπάρχουσα έκταση.

Η δωρεά θα καλύψει επίσης τη χάραξη και διάνοιξη μονοπατιών – διαδρομών για πεζούς και ποδηλάτες, χώρους ανάπαυσης, δασικό μουσείο και υποδομές για το πότισμα των φυτών.

 

Στον Δήμο Παύλου Μελά θα κατασκευαστούν τα 4 από τα 10 συνολικά πρότυπα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της δυτικής Θεσσαλονίκης, με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και αυτή η σημαντικότατη ενίσχυση των σχολικών μας υποδομών τονίστηκε στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

 

Η φιλοξενία του Πρωθυπουργού στον Δήμο μας ολοκληρώθηκε στη Μονή Λαζαριστών, με την ξενάγησή του από τον Μητροπολίτη μας Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, στην έκθεση «Μικρά Ασία Χαίρε! Κιβωτός μνήμης», με κειμήλια ψυχής προσφύγων.

 

Το μέλλον γράφεται με έργα.

Προχωράμε μπροστά με πράξεις που αλλάζουν τη δυτική Θεσσαλονίκη.

 

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά

Δημήτρης Δεμουρτζίδης

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ