Διαγράφηκε ο Τσαβλής από την παράταξη Ζέρβα – Θα εκλεγεί νέος πρόεδρος ΔΣ

Η δημοτική ομάδα της παράταξης της διοίκησης στο Δήμο Θεσσαλονίκης συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα το πρωί και αποφάσισε τη διαγραφή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δρόσου Τσαβλή με αφορμή την υπόθεση των εμβολιασμών στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Ο κ. Τσαβλής αρνήθηκε να παραιτηθεί όπως τον κάλεσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας και έτσι ενεργοποιήθηκε αυτή η διαδικασία ώστε να προχωρήσει εκλογή νέου προέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Ο αυτοδιοικητικός νόμος προβλέπει πως πρόεδρος του οργάνου μπορεί να είναι μόνο μέλος της παράταξης της διοίκησης και ως εκ τούτου μετά τη σημερινή διαγραφή του θα ξεκινήσει διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχει ο κ. Τσαβλής ο οποίος επέμεινε πως δεν υπήρξε θέμα παρατυπίας ή ηθικό και στην άρνησή του να παραιτηθεί.  Ο κ. Ζέρβας έκανε λόγο για μια διαδικασία οδυνηρή και μια απόφαση πολιτική πέρα απο την προσωπική του σχέση με τον κ. Τσαβλή.

Στη διαδικασία συμμετείχαν οι 7 εκλεγμένοι με την παράταξη “ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη” και οι τρεις αντιδήμαρχοι που έχουν συμπράξει με αυτήν, δηλαδή οι κύριοι Κυριζίδης, Λεκάκης και Αηδονόπουλος.  Η διαγραφή του κ. Τσαβλή αποφασίσθηκε με ψήφους 9 υπέρ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ