Διαδικτυακές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου από τον δήμο Νεάπολης – Συκεών

Το νόημα της 25ης Μαρτίου ως ορόσημο της Εθνικής Παλιγγενεσίας θα προσπαθήσει να μεταφέρει με δύο νέες διαδικτυακές εκδηλώσεις των Δημοτικών Βιβλιοθηκών στους μικρούς μας φίλους-μαθητές Δημοτικού Σχολείου, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ), στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Την ίδια ώρα, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) μάς εισάγουν στο κλίμα των ημερών τιμώντας την ιστορική επέτειο με μια μεγάλη εικαστική παρέμβαση, καθώς, λόγω των συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης.

Έτσι, σχεδιάστηκαν και αναρτώνται σε όλα τα δημοτικά κτίρια και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα, Αγ. Παύηλος) 13 μεγάλα μπάνερ με εμβληματικά έργα ζωγραφικής σπουδαίων Ελλήνων και Ευρωπαίων ζωγράφων εμπνευσμένων από τον απελευθερωτικό αγώνα του Έθνους, και τα οποία πλαισιώνονται από χαρακτηριστικά αποφθέγματα Ελλήνων λογοτεχνών.

Παράλληλα, την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, ο δήμος σε όλη την έκτασή του θα φωταγωγηθεί με το σταδιακό άναμμα του εορταστικού φωτεινού διάκοσμου, Επίσης θα γίνει και γενικός σημαιοστολισμός με σημαίες και λάβαρα, ενώ με ειδικό μπλε χρώμα θα φωτιστούν οι Ι.Ν. Αγίου Αποστόλου Παύλου (Δ.Ε. Αγ. Παύλου) και Αγίων Θεοδώρων και Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας (Δ.Ε. Συκεών).

Εκδηλώσεις για τα παιδιά

Στο μεταξύ, η πρώτη εκδήλωση των Δημοτικών Βιβλιοθηκών για τους μικρπύς μας φίλους θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 στις 6 μ.μ., όπου με αφορμή την ελαιογραφία του Νικολάου Γκύζη, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Ισμήνης Καπάνταη «Στο Κρυφό Σχολειό». Την αφήγηση και παρουσίαση της εκδήλωσης θα επιμεληθεί η ηθοποιός και σκηνοθέτης Ιωάννα Γεωργαντά η οποία μέσα από την αφήγηση των σελίδων του βιβλίου, θα επιχειρήσει να μυήσει τους μικρούς μας φίλους στην ιστορία της εποχής, ενώ στη συνέχεια, μέσω προγράμματος προβολής εικόνων και στίχων, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ήρωες της Επανάστασης του 1821.

Η δεύτερη διαδικτυακή εκδήλωση έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 στις 6 μ.μ.. Αντικείμενο της διαδραστικής εκδήλωσης αυτή τη φορά θα είναι οι χειροτεχνίες με θέμα την 25η Μαρτίου, ενώ πηγή έμπνευσης για την δημιουργό Αναστασία Αμοιρίδου θα αποτελέσουν οι παραδοσιακές στολές των Ελλήνων στην περίοδο του Εθνικού ξεσηκωμού. Οι κατασκευές αφορούν σε απλά και οικολογικά υλικά με βασικό αντικείμενο τα κυρίαρχα στοιχεία της παραδοσιακής μας φορεσιάς, όπως η φουστανέλα και το φάριο (φέσι).

Οι δυο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα google meet, ενώ για την παρακολούθησή τους ή τη συμμετοχή σε αυτές απαιτείται προεγγραφή. Αυτή θα γίνει μέσα από ΕΔΩ, για να παραλάβουν στη συνέχεια οι συμμετέχοντες πρόσκληση στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

-Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών – Τηλ.: 2310.217376
-Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης – Τηλ.: 2310.635060
-Δημοτική Βιβλιοθήκη Πεύκων – Τηλ.: 2310.676356

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ