ΔΕΘ: Δημόσιος διαγωνισμός για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας του ΜΕΚΕΠΠ

Δημόσιο διαγωνισμό για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας της ίδρυσης του Μεσογειακού Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού Πελοποννήσου (ΜΕΚΕΠΠ), εντός των ορίων του δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, προκήρυξε η ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ.

Για την υλοποίηση της μελέτης σκοπιμότητας, που αναμένεται να αποπερατωθεί σε διάστημα έξι μηνών, η ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 150.000 ευρώ, με την απόφαση 2138/11-04-2022 του Πράσινου Ταμείου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με τη μελέτη σκοπιμότητας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, θα διερευνηθούν όλα τα ζητήματα που άπτονται του σχεδιασμού και της μετέπειτα λειτουργίας του ΜΕΚΕΠΠ και θα διαπιστωθεί η βιωσιμότητα του όλου εγχειρήματος.

Βασική χρήση και δραστηριότητα του κέντρου, προτείνεται να είναι, μεταξύ άλλων, η διοργάνωση διεθνών εμπορικών εκθέσεων και συνεδρίων, αλλά και η δημιουργία επιχειρηματικού-εμπορικού πάρκου και η φιλοξενία πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Η εκπόνηση της μελέτης σκοπιμότητας αποτελεί καρπό της υπογραφής μνημονίου κατανόησης και στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στη ΔΕΘ-HELEXPO και τη Συντονιστική Επιτροπή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ), με σκοπό την υλοποίηση παρεμβάσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

Στο πλαίσιο του μνημονίου οι δύο πλευρές συνεργάζονται για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία του ΜΕΚΕΠΠ στη Μεγαλόπολη. Το ΣΔΑΜ, είναι το στρατηγικό σχέδιο-master plan για τις λιγνιτικές περιοχές στην Ελλάδα και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποτελεί ολοκληρωμένο, πολυδιάστατο και αναπτυξιακό οδικό χάρτη για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ