Δεν θα συμμετάσχει ο Γάκης στην αυριανή εκλογή προέδρου ΔΣ

Ανακοίνωση του Βασίλη Γάκη, επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη, Υπεύθυνα”ι

Με αφορμή τις διεργασίες εκλογής προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση του αποπεμφθέντος Δημοτικού Συμβούλου Δρόσου Τσαβλή, δηλωνω την πρόθεσή μου να απέχω από αυτήν για λόγους πολιτικής ηθικής τάξης.
Σέβομαι την εκλογική διαδικασία, το θεσμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δημοτικό Σύμβουλο Πέτρο Λεκάκη που προτείνεται από τη διοίκηση για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι Θεσσαλονικείς με τίμησαν με τη ψήφο τους πολλές φορές και μου έδωσαν την ευκαιρία να συμμετέχω στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας και στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με πολλές και διαφορετικές συνθέσεις. Απο τη συμμετοχή μου όλα αυτά τα έτη αποκόμισα την εντύπωση ότι αυτά τα συλλογικά όργανα αποτελούν προσομοίωση του Κοινοβουλίου, δηλαδή μικρά τοπικά Κοινοβούλια.
Οδηγούμε όμως στην πράξη της αποχής (για πρώτη φορά σε όλα τα χρόνια συμμετοχής μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης) ως έκφραση της δυσαρέσκειας μου για την απαξίωση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών του εδώ και ενάμιση χρόνο από τη Διοίκηση του Δήμου.
Δυστυχώς τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι συνεδριάσεις περιορίστηκαν σε σχεδόν μία ανά μήνα, η διάρκεια τους ξεπερνά τις 8 και 10 ώρες με αποτέλεσμα την ψυχοσωματική εξουθένωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και συνεπακόλουθα, δεν εκφράζονται οι απόψεις των 47 Δημοτικών Συμβούλων. Περιορίζεται η πολυφωνία, δεν ασκείται ο Δημοκρατικός έλεγχος ενώ συχνά λαμβάνονται αποφάσεις στις 3 και 4 τα ξημερώματα με τεχνητή απαρτία και έλλειψη ουσιαστικού διαλογου. Σε αυτό προστίθεται η κατάργηση των τηλεοπτικών μεταδόσεων των συνεδριάσεων από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης. Και όλα τα παραπάνω οδηγούν στην απαξίωση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα ήθελα να ευχηθώ στο συνάδελφο Δημοτικό Σύμβουλο Πέτρο Λεκάκη, καλή επιτυχία στο έργο του, επισημαίνοντας ότι πετυχημένοι Πρόεδροι Δημοτικού Συμβουλίου είναι αυτοί που υπερασπίζονται πρωτίστως τη λειτουργία και το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου. Πετυχημένοι Πρόεδροι Δημοτικού Συμβουλίου είναι αυτοί οι οποίοι μπορούν να ισσοροπήσουν τις ανάγκες της διοίκησης με το δικαίωμα έκφρασης της μειοψηφίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ