Δεν παραιτείται ο Τσαβλής – Βολές κατά Ζέρβα

Βρίσκομαι μπροστά σας σήμερα, αρχικά σαν υγειονομικός και δευτερευόντως με την πολιτική μου ιδιότητα. Άλλωστε, ως υπεύθυνος υγειονομικός παρευρέθηκα στη διαδικασία του εμβολιασμού του Ιδρύματος «Άγιος Παντελεήμονας» κατά την οποία δεν εμβολιάστηκα ο ίδιος, όπως λανθασμένα αναφέρθηκε.

Το ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμονας» είναι υποκατάστημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και φιλοξενεί περίπου 250 περιθαλπόμενους (κατάκοιτους, παραπληγικούς και χρονίως πάσχοντες). Από αυτούς ήταν στη λίστα να εμβολιαστούν οι 180. Εμβολιάστηκαν ΟΛΟΙ, καθώς και 69 άτομα του προσωπικό που είχαν δηλώσει επιθυμία να εμβολιαστούν. Αυτοί που δεν εμβολιάστηκαν από τους περιθαλπτόμενους, είτε νοσηλευόταν είτε δεν υπήρχε συγκατάθεση των συγγενών τους.

Με το Ίδρυμα «Άγιος Δημήτριος» και στο οποίο δημιουργήθηκε το ζήτημα με τους εμβολιασμούς των ΑΜΕΑ δεν έχω καμία σχέση, ούτε ιατρική ούτε επαγγελματική, ούτε διοικητική και επομένως δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα για τα συμβάντα που δημοσιεύτηκαν.

Αυτά που μπορώ λοιπόν να σας πω αφορούν το Ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμονας»
Η διαδικασία εμβολιασμού στο Ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμονας» έγινε στις 25/1/21 όσον αφορά την 1η δόση. Τον εμβολιασμό πραγματοποίησε κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με βάση τη λίστα των προς εμβολιασμό ατόμων που έδωσε το Ίδρυμα. Εγώ παρευρέθηκα εκεί μαζί με άλλους ιατρούς του Ιδρύματος ως πνευμονολόγος για την περίπτωση που θα εμφανιζόταν κάποια παρενέργεια στους εμβολιαζόμενους.

Το κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μας ενημέρωσε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εμβολιασμώνω αργά το μεσημέρι γύρω τις 16:00, αφού είχαν εμβολιαστεί ΟΛΟΙ οι εγγεγραμμένοι στη λίστα. Μας ενημέρωσαν επίσης ότι υπήρχαν 17 αδιάθετα εμβόλια από τη λίστα των εργαζομένων.

Όταν ρωτήθηκε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εάν εφαρμόζεται η εγκύκλιος από 18/1/21 που αφορά στην ύπαρξη συμπληρωματικής λίστας, ενημερωθήκαμε ότι δεν υπήρχε, διότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν εμβολιασμούς σε Δομές και Προνοιακά Ιδρύματα.

Οφείλω να σας ενημερώσω ότι τα εμβόλια της Pfizer από τη στιγμή που έχουν ανασυσταθεί, δεν είναι δυνατόν να αποθηκευτούν ή να μεταφερθούν.

Σε κατάσταση λοιπόν πανικού τέθηκε το θέμα της διάθεσης αυτών των εμβολίων στο χρονικό διάστημα της 1 ώρας περίπου που απέμενε ως τη λήξη της παραμονής του κλιμακίου του ΕΟΔΥ εκεί.

Η απόφαση ήταν ή θα χρησιμοποιηθούν τα εμβόλια ή θα πεταχτούν. Στην ιατρική πράξη αντιμετωπίζουμε συνεχώς διλλήματα και το κριτήριο είναι πάντα το όφελος του συνανθρώπου μας. Οφείλω να πω ότι οι συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και του ΠΙΣ για τον εμβολιασμό είναι να μην πάει ΚΑΜΙΑ δόση εμβολίου χαμένη.

Επομένως ήταν αδιανόητο να μην γίνει προσπάθεια να διατεθούν άμεσα τα εμβόλια αυτά. Στην προσπάθεια αυτή ειδοποιήθηκαν άτομα που θα μπορούσαν εντός της επόμενης μισής ώρας να παρευρεθούν στο Ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμονας» για να εμβολιαστούν.

Παρά τις προσπάθειες, 5 από τα 17 εμβόλια με μεγάλη μου λύπη σας λέω ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ και δεν καταφέραμε να τα σώσουμε. Σας θυμίζω ότι το Ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμονας» βρίσκεται στις παρυφές της πόλης, στο Δερβένι, μακρυά από κατοικημένη περιοχή.

Δεδομένων όλων των παραπάνω περνάω τώρα στο πολιτικό κομμάτι. Αναφορικά λοιπόν με το πολιτικό μου ήθος:

Απέδειξα το πολιτικό μου ήθος σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου ως τώρα. Από την πλευρά μου προέταξα την επιστημονική ιατρική μου ιδιότητα και το ήθος μου και όχι πολιτικάντικες σκοπιμότητες και ίντριγκες.

Έχω δώσει εξετάσεις έως τώρα τόσο για την κοινωνική όσο και για την επιστημονική και την πολιτική μου συμπεριφορά όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στους συμπολίτες μου. Ήμουν πρόεδρος όλου του ΔΣ και όχι πρόεδρος μόνο της παράταξης του Δημάρχου. Αυτό μπορεί να ενόχλησε.

Διέθεσα τον εαυτό μου και την επιστήμη στην υπηρεσία του Δήμου και των συμπολιτών μου, ειδικά την περίοδο της πανδημίας. Και αυτό μπορεί να ενόχλησε.

Από χτες το μεσημέρι ο Δήμαρχος της πόλης περιέλαβε στην παλέτα των ρόλων του και αυτούς του δικαστή και του εισαγγελέα. Θέλοντας λοιπόν να κερδίσει λίγα ψήγματα επιπλέον δημοσιότητας ανακοίνωσε το όνομα το δικό μου και της κυρίας αντιδημάρχου επικαλούμενος θέμα ηθικής τάξης.

Η ενέργεια αυτή του Δημάρχου καταδεικνύει άγνοια για τη διαδικασία εμβολιασμών, άγνοια για την πανδημία και αναλγησία για την απώλεια πολύτιμων εμβολίων.

Πίσω λοιπόν από την απόφαση του Δημάρχου κρύβονται προφανώς άλλες σκοπιμότητες.
Με αυτό που έχει δηλώσει και πράττει είναι εμφανές ότι τον ενδιαφέρει το δικό του πολιτικό μέλλον και όχι η αλήθεια.

Εκθέτει ανθρώπους και δράσεις ανθρώπων χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια.

Από ότι φαίνεται εδώ και πολύ καιρό η παρουσία μου στο αξίωμα του Προέδρου χαλάει σχέδια της στενής ομάδας του Δημάρχου στην οποία δεν ήμουν και δεν είμαι ποτέ υποχρεωμένος να δώσω λόγο, διότι αυτοί που με εξέλεγαν είναι οι πολίτες της θεσσαλονίκης αυτούς οφείλω πάντα να κοιτάω κατάματα και να τους λέω την αλήθεια.

Κλείνοντας, θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν προτίθεμαι να υποβάλλω παραίτηση από το αξίωμα του Προέδρου του ΔΣ στο οποίο έχω εκλεγεί από τους συμπολίτες μου και το σώμα του ΔΣ και αφήνω το Δήμαρχο να προβεί στις ενέργειες που ανακοίνωσε.

 “Κλείνοντας θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν προτίθεμαι να υποβάλλω παραίτηση από το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και αφήνω το Δήμαρχο να προβεί στις ενέργειες που ανακοίνωσε και να με αφαιρέσει με την ψήφο των συναδέλφων και συνοδοιπόρων στον αγώνα για την εκλογή του από την δημοτική ομάδα “
Σας ευχαριστώ πολύ.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ