Δεκάδες άνεργοι βρήκαν δουλειά μέσω του Γραφείου Απασχόλησης δήμου Θέρμης

Έντονη και συνεχής είναι η δράση του Γραφείου Απασχόλησης δήμου Θέρμης, παρά τις δυσκολίες  εξ αιτίας της πανδημίας και των αλλεπάλληλων lock down. Απόδειξη ότι μέσα στο 2020, μέσω του Γραφείου Απασχόλησης βρήκαν δουλειά 150 άνεργοι, κάτοικοι του δήμου Θέρμης. Ιδιαίτερα τώρα, που πολλοί άνθρωποι είναι σε καθεστώς αναστολής εργασίας ή έχουν χάσει τις δουλειές τους και η προσωπική επαφή έχει γίνει σχεδόν αδύνατη, τα στελέχη του Γραφείου Απασχόλησης καταβάλλουν καθημερινά, ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να εξυπηρετήσουν ανέργους που θέλουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, εργαζόμενους που επιθυμούν μια πρόσθετη εξειδίκευση, νέους που θέλουν έγκυρη πληροφόρηση σε ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού, αλλά και εργοδότες οι οποίοι θέλουν να προσλάβουν προσωπικό ή ζητούν πληροφόρηση για διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα.

Σε αυτό βοηθά η καθημερινή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα, όπως το facebook, το twitter και το LinkedIn με αναρτήσεις όπου κάποιος μπορεί να δει αγγελίες εργασίας από την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, προκηρύξεις του δημοσίου, αλλά και προγράμματα απασχόλησης οργανισμών όπως ο ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής έρευνας για το 2020, στο Γραφείο Απασχόλησης του δήμου Θέρμης απευθύνθηκαν 248 νέοι ωφελούμενοι, 130 επιχειρήσεις, προσφέρθηκαν 180 θέσεις εργασίας, ενώ 150 άτομα βρήκαν δουλειά μέσω του Γραφείου. Σήμερα εξυπηρετούνται περίπου πεντακόσιοι κάτοικοι ή δημότες του δήμου Θέρμης. Από αυτούς, οι περισσότεροι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 36 έως 45 ετών και στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι γυναίκες (139 είναι άνδρες και 355 γυναίκες). Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που απευθύνθηκαν στο Γραφείο Απασχόλησης είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ σημαντικός είναι ο αριθμός των γυναικών αποφοίτων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε σχέση με του άντρες. Η γεωγραφική κατανομή δείχνει πως από τους εγγεγραμμένους του 2020 οι περισσότεροι προέρχονται από τη Θέρμη και ακολουθούν το Τριάδι, η Νέα Ραιδεστός και τα Βασιλικά.

Σήμερα το γραφείο έχει περισσότερους από 8.500 ακόλουθους στα κοινωνικά του δίκτυα με το μεγαλύτερο ποσοστό στο Facebook. Επίσης, θα πρέπει να αναφερθεί ότι διατηρεί επαφή με περίπου 5.000 στελέχη και εταιρίες της αγοράς μέσω της επαγγελματικής πλατφόρμας LinkedIn.

To 2020 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.500 αναρτήσεις θέσεων εργασίας στα social media, ενώ το τελευταίο τρίμηνο έγιναν πάνω από 1.650 αναζητήσεις Google για το Γραφείο Απασχόλησης και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

 

Στοιχεία επικοινωνίας και ηλεκτρονικές διευθύνσεις

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Απασχόλησης, άμεσα στο τηλέφωνο 2313300739, αλλά και μέσω του προγράμματος ανταλλαγής δωρεάν μηνυμάτων Viber 6974390281. 

Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Γραφείου Απασχόλησης είναι οι ακόλουθες:

Site: https://apasxolisithermis.business.site/

 

Facebook: ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ https://www.facebook.com/geae1

LinkedIn: ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

Instagram: https://www.instagram.com/grafeio.apasxolisis.d.thermis/

Twitter: https://twitter.com/geaedimosthermi

Email επικοινωνίας : geae.dimosthermis@gmail.com

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ