Δ.Θεσσαλονίκης: Σε χρόνο ρεκόρ τα έργα πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου – Επιθεώρηση Ζέρβα

Με ρυθμούς ταχύτερους κατά περίπου δύο μήνες σε σχέση με τις προβλέψεις του αρχικού χρονοδιαγράμματος εξελίσσονται τα έργα ανάπλασης γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο, τα οποία σχεδιάστηκαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με σκοπό την αισθητική αλλά και τη λειτουργική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, την οποία καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες πολιτών.

Στην περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, για να επιθεωρήσει τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι παρεμβάσεις εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς και ήδη η ζώνη μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο έχει αλλάξει όψη.

Σύμφωνα με τον δήμο Θεσσαλονίκης, η αναβάθμιση της περιοχής πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου είχε τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα από τη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, καθώς πρόκειται για ένα έργο που θα διευκολύνει σημαντικά τις λειτουργίες ενός χώρου που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την πόλη.

Οι παρεμβάσεις που εξελίσσονται έχουν ως βασικό στόχο αφενός τη λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση της περιοχής, ώστε αυτή να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις για ασφαλή και ανεμπόδιστη κίνηση όλων των πολιτών, και αφετέρου την ανάδειξη του Δικαστικού Μεγάρου, τη διευκόλυνση της διέλευσης των πεζών αλλά και τη διευθέτηση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης οχημάτων.

Ήδη το πεζοδρόμιο μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο -επί της οδού 26ης Οκτωβρίου- έχει διαπλατυνθεί πολύ νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα και αυτήν την περίοδο τα συνεργεία εργάζονται στην πλευρά του δρόμου απέναντι από τα δικαστήρια.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται μεταξύ άλλων και παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του φωτισμού και του πρασίνου. Στην αυτοψία στα έργα ανάπλασης πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου ήταν παρόντες ο τεχνικός σύμβουλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μήτρου και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ