Δ.Θεσσαλονίκης: Μέτρα προστασίας των ευπαθών ατόμων από τον καύσωνα

Μέτρα προστασίας των ανθρώπων που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες από τον καύσωνα ενεργοποιούν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Χάρη Αηδονόπουλο, από σήμερα (23/6) έως και την Παρασκευή (25/6) θα ισχύσουν τα εξής:
– Έπειτα από συνεργασία με τη Διοίκηση των ΚΑΠΗ, θα παραμένει ανοικτός με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων ο κλιματιζόμενος χώρος του Δ΄ ΚΑΠΗ, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 42, από τις 11.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα, για τη φιλοξενία ανθρώπων που βρίσκονται σε καθεστώς αστεγίας.
– Η δομή αστέγων της οδού Ανδρέου Γεωργίου 13 θα βρίσκεται σε διαρκή λειτουργία (τηλ. 2310-528811) με απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.
– Το προσωπικό των δομών αστεγίας που εργάζεται στο πεδίο καθώς και η Δημοτική Αστυνομία θα διανέμουν φιάλες νερού σε όποιους συνανθρώπους μας βρίσκονται σε καθεστώς αστεγίας και δεν επιθυμούν να μεταβούν στις δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Εξάλλου, για την προστασία από τον καύσωνα συστήνεται στους πολίτες:
– Η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.
– Η ένδυση με ανοιχτόχρωμα ρούχα.
– Η χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου.
– Η λήψη άφθονων υγρών.
– Η λήψη αλμυρής τροφής προς αποφυγήν αφυδάτωσης (εφόσον δεν συντρέχει θέμα υπέρτασης).
– Η επιλογή βάδισης σε σκιερές πλευρές των δρόμων (εφόσον είναι ανάγκη να κινηθεί κάποιος πολίτης σε εξωτερικό χώρο).

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ