Δ.Σ Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Ψήφισμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κατά την τακτική συνεδρίαση του της 9ης Μαρτίου 2022, με αφορμή τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Δηλώνουμε την αντίθεση μας στον πόλεμο και κάνουμε έκκληση να σταματήσουν άμεσα οι πολεμικές επιχειρήσεις ώστε να μπει ένα τέλος στην συντελούμενη ανθρώπινη τραγωδία.

Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη και αμέριστη συμπαράστασή μας στους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες και στους ομογενείς μας Έλληνες, με την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και την παροχή στέγης.

Θεωρούμε αδιανόητη, αντί του διαλόγου και της συνεννόησης, την μέσω του πολέμου επιβολή του «δικαίου» του ισχυροτέρου, πράγμα που συμβαίνει σταθερά από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα (Αθηναίοι – Μήλιοι, ΝΑΤΟ – Γιουγκοσλαβία, Ρωσία – Ουκρανία κλπ). Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν. Η ύβρις, η αλαζονεία και η υπεροψία των κατά καιρούς ισχυρών της γης τους οδηγούν ώστε να γίνονται «… μαύροι χαλκείς κατασκευάζοντες δεσμά δια τους λαούς εν τη βαθυζόφω σκοτία του αιωνίου εργαστηρίου των…» (Οι Έμποροι των Εθνών, Αλεξ.Παπαδιαμάντης).

Τασσόμαστε ανεπιφύλακτα υπέρ της τήρησης των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών μεταξύ κρατών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ