Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζονται οι ψεκασμοί κουνουπιών – Πώς μπορούν οι πολίτες να αναφέρουν εστίες κουνουπιών

Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για τα κουνούπια – Πώς μπορούν οι πολίτες να αναφέρουν εστίες κουνουπιών

Σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών που υλοποιεί ο Δήμος Ωραιοκάστρου από τον περασμένο Μάιο στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο.

psekasmoi kounoupia oraiokastro 2

Με οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ωραιοκάστρου ειδικά συνεργεία συνεχίζουν να καταγράφουν και να χαρτογραφούν τις πιο σημαντικές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών στις Δημοτικές Ενότητες και να διενεργούν ψεκασμούς.

psekasmoi kounoupia oraiokastro 3

Ειδικότερα, διενεργούνται ψεκασμοί σε εστίες με μεγάλους πληθυσμούς από προνύμφες, όπως ρέματα, φρεάτια, κτηνοτροφικές μονάδες, βόθροι κλπ, ενώ γίνονται ψεκασμοί και σε όποιες περιοχές εντοπίζονται μολυσματικά κουνούπια. Επίσης, δίνεται βαρύτητα σε περιοχές, όπως παιδικές χαρές, πάρκα και άλση με εβδομαδιαίους ψεκασμούς για καλύτερα αποτελέσματα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

psekasmoi kounoupia oraiokastro 1

Οι ψεκασμοί γίνονται από εξειδικευμένα συνεργεία με τη χρήση σκευασμάτων εγκεκριμένων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι δοσολογίες και οι εφαρμογές είναι σύμφωνες με την εγκεκριμένη ετικέτα του προϊόντος και δεν εγκυμονούν κανέναν απολύτως κίνδυνο για οργανισμούς πέρα των κουνουπιών.

Τα συνεργεία διενεργούν εργασίες καταγραφής δυνητικών εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών, δειγματοληψίες προνυμφών σε ενεργές εστίες και ψεκασμούς προνυμφοκτονίας βάσει των ευρημάτων των παγίδων. Η συχνότητα των επαναληπτικών ψεκασμών προγραμματίζεται με βάση τα ευρήματα και την ένταση του φαινομένου στην κάθε Δημοτική Ενότητα.

psekasmoi kounoupia oraiokastro 5

Παρακαλούνται οι δημότες να επισημαίνουν τυχόν εστίες κουνουπιών που εντοπίζουν στους προέδρους των Κοινοτήτων στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας ή να αποστέλλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο email:  aliri@oraiokastro.gr.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ