Δ. Ωραιοκάστρου: Οπωροφόρα δέντρα θα φυτευτούν στην περιοχή “Αλώνια”

Στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 2021 (EC-Day 2021)
Οπωροφόρα δέντρα, τους καρπούς των οποίων θα απολαμβάνουν οι πολίτες, πρόκειται να φυτευτούν στην περιοχή «Αλώνια» στο κέντρο του Ωραιοκάστρου.

Η πρωτότυπη δράση δεντροφύτευσης θα γίνει από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» με την Κοινή Γραμματεία του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «Greece-Bulgaria 2014-2020», σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 2021 (EC-Day 2021).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021, στην περιοχή «Αλώνια» από τις 10.00 έως τις 13.00.

«Γιορτάζουμε την Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας θέτοντας στο επίκεντρο το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Σχεδιάσαμε να φυτέψουμε οπωροφόρα δέντρα που μπορούν να ευδοκιμήσουν στην περιοχή μας, έτσι ώστε όταν μεγαλώσουν και καρποφορήσουν να έχουν οι δημότες μας τη δυνατότητα να μαζεύουν και να καταναλώνουν τους καρπούς», τονίζει η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Σοφία Δημητριάδου.
Προσθέτει ότι εκτός από οπωροφόρα πρόκειται να φυτευτούν και καλλωπιστικά δέντρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η δενδροφύτευση αποτελεί την πιο άμεση, προσιτή και εύκολη λύση, με την οποία μπορεί να συμβάλει ο καθένας μας στην προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη μας. Για το λόγο αυτό, η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου προσκαλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη δενδροφύτευση, συνεισφέροντας στο περιβάλλον και ομορφαίνοντας τη γειτονιά τους.

Η καλλιέργεια και η περιποίηση μικρών δενδρυλλίων μέσα στον αστικό ιστό του Δήμου Ωραιοκάστρου θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στους κατοίκους, με σημαντικότερο τη δημιουργία ενός νέου χώρου πρασίνου και πηγής οξυγόνου, που θα βελτιώσει το μικροκλίμα της ευρύτερης περιοχής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ύπαιθρο και είναι ανοιχτή στο κοινό, ωστόσο, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρήσουν τα ισχύοντα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινή Γραμματεία του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «Greece-Bulgaria 2014-2020»: Email: jts_grbg@mou.gr, τηλέφωνο +30 2310469695 ή/και να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες: Programme’s website: www.greece-bulgaria.eu, Programme’s Facebook: interreggreecebulgaria, EC-Day website: www.ecday.eu.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ