Δ. Ωραιοκάστρου – «Μακεδνός»: Εντυπωσίασαν και συγκίνησαν «Οι αναμνήσεις ενός καθρέφτη»

Την ιστορία των Ελλήνων της Καππαδοκίας και της Μικράς Ασίας «ζωντάνεψαν» με μοναδικό τρόπο μέσα από παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια «Οι αναμνήσεις ενός καθρέφτη». Η μουσικοχορευτική παράσταση που παρουσίασε χθες το βράδυ ο Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου «Μακεδνός» με την υποστήριξη του Δήμου Ωραιοκάστρου εντυπωσίασε και συγκίνησε το κοινό, που «πλημμύρισε» το υπαίθριο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου.

d oraiokastroy makednos parastasi 1a

Με εκπληκτικά χορευτικά και σπουδαίες ερμηνείες οι χορευτές του «Μακεδνού» καθήλωσαν το κοινό, ταξίδεψαν τους θεατές πίσω στο χρόνο και μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση παρουσίασαν τις συνήθειες και τους χορούς των Ελλήνων της Καππαδοκίας και της Μικράς Ασίας.

d oraiokastroy makednos parastasi 11

d oraiokastroy makednos parastasi 10

d oraiokastroy makednos parastasi 7

Στην παράσταση υπήρχαν αναφορές στο χρονικό του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μ. Ασίας από τις πατρογονικές εστίες τους μέχρι και την εγκατάστασή τους στα ελληνικά νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, όπου μετέφεραν και εξέλιξαν τον πολιτισμό τους μέχρι και τη ρεμπέτικη παράδοση.

d oraiokastroy makednos parastasi 1

d oraiokastroy makednos parastasi 2a

«Ως Διοίκηση στο Δήμο Ωραιοκάστρου στηρίζουμε τους πολιτιστικούς φορείς του Δήμου μας, συνδιοργανώνοντας μαζί τους εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση. Συγχαρητήρια στα μέλη του ”Μακεδνού” και των συλλόγων του Δήμου μας, καθώς διατηρούν ζωντανές τις παραδόσεις μας και παρουσιάζουν υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις και δράσεις», ανέφερε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

d oraiokastroy makednos parastasi 2

Ο πρόεδρος του «Μακεδνού», Στέλιος Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε την Διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου για την υποστήριξη, τις επιχειρήσεις που στήριξαν τη διοργάνωση της εκδήλωσης και κυρίως τους χορευτές, τους μουσικούς και τους συντελεστές της παράστασης, που με υπέροχο τρόπο ζωντάνεψαν τις «Αναμνήσεις ενός καθρέφτη» που αντικατοπτρίζει την ιστορία των Ελλήνων της Καππαδοκίας και της Μικράς Ασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ