Χρήστος Βάρδας: Πρόταση για προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση στρατοπέδου Κόδρα και Κυβερνείου

Την πρόταση της δημοτικής παράταξη “ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ” για προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών, ώστε να αξιοποιηθούν το Κυβερνείο (Παλατάκι) και το πρώην στρατόπεδο Κόδρα, εξέφρασε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρήστος Βαρδας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Βάρδα

Ως φυσικά πρόσωπα εμείς, όπως και όλοι οι κάτοικοι της Καλαμαριάς, έχουμε τις υποκειμενικές μας απόψεις, γενικώς, για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας αλλά και ειδικώς, για συγκεκριμένα ζητήματα της περιοχής μας.
Όμως οι γνώμες των επιστημόνων, των πολεοδόμων, αρχιτεκτόνων, περιβαλλοντολόγων, κοινωνιολόγων μέσα από διάλογο, έρευνα και συλλογικές διαδικασίες προσεγγίζουν καλύτερα την πραγματικότητα και προτείνουν διεξοδικές λύσεις.
Προτείνουμε λοιπόν ως Δημοτική Παράταξη το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς με απόφασή του να προκηρύξει, λόγω του μεγέθους του ζητήματος, Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών για την αξιοποίηση του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα αλλά και του Κυβερνείου (Παλατάκι) και του περιβάλλοντος χώρου, για την ανάδειξη του 1ου, 2ου και 3ου Βραβείου.
Προτείνουμε τη διαδικασία Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού ως την μοναδική επιλογή που περιορίζει στο ελάχιστο την υποκειμενικότητα, διότι και ο επιστημονικός λόγος, ακόμη και ως συλλογική έκφραση περιέχει υποκειμενικότητα.
Η προκήρυξη του διαγωνισμού πρέπει να γίνει σε συνεργασία του Δημοτικού Συμβουλίου με το Τεχνικό Επιμελητήριο, την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων. Από τους ίδιους Φορείς θα πρέπει να συγκροτηθεί και Επιτροπή Αξιολόγησης των προτάσεων που θα κατατεθούν για την ανάδειξη του 1ου, 2ου και 3ου βραβείου.
Η επόμενη φάση πρέπει να είναι η συγκρότηση του Φορέα εφαρμογής του Α’ βραβείου της χρηματοδότησης και διαχείρισης του Έργου. Ο Φορέας αυτός, κατά τη γνώμη μας, πρέπει να αποτελείται από εκπροσώπους του Δήμου Καλαμαριάς, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Μετά την ολοκλήρωση του έργου, αυτό πρέπει να παραδοθεί σε Νομικό Πρόσωπο με ανάλογη σύνθεση για τη Διοίκηση και Λειτουργία του.
Χρήστος Βάρδας
Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς

https://www.facebook.com/100001570516285/posts/pfbid0SfQwcmPKFNa4koR5nhvbh6fCHg1KT7jM1h7hrwQkMEkjxPzuzFLLpCywed3tmmmQl/?d=n

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ