Αυτές θα είναι οι νέες διοικήσεις των δήμων Θερμαϊκού, Κορδελιού Ευόσμου, Λαγκαδά, Παύλου Μελά και Ωραιοκάστρου

Της Χρύσας Κυριακού

Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί στους νεοεκλεγέντες δημάρχους αλλά και σε όσους επανεκλέχτηκαν αναφορικά με τα πρόσωπα με τα οποία θα διοικήσουν από την 1η Ιανουαρίου 2024, όταν θα αναλάβουν και επίσημα τα καθήκοντά τους για την νέα αυτοδιοικητική τους θητεία. Οι περισσότεροι ακόμη το… σκέφτονται ενώ και αυτοί που έχουν καταλήξει στα στελέχη με τα οποία θα πορευτούν για τα επόμενα χρόνια κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. Οι ανακοινώσεις αναμένονται μετά τις τελετές ορκωμοσίας των νέων δημοτικών συμβουλίων, που θα πραγματοποιηθούν στα μέσα του επόμενου μήνα.

Δήμος Θερμαϊκού

Ο νέος δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος είναι από τους λίγους δημάρχους που έχουν ήδη αποφασίσει το σχήμα διοίκησής του ενώ έχει ενημερώσει σχετικά και τους συμβούλους του. Ο Γιώργος Χαρμάνας, νεοεκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και συνταξιούχος αστυνομικός, θα είναι αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής της δημοτικής Ενότητας Θερμαϊκού. Ο Στέλιος Κασσάρας, νεοεκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και Συνταγματάρχης εν αποστρατεία, αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής της δημοτικής Ενότητας Επανομής. Ο Παναγιώτης Χατζηπαναγιώτης, νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος και ελεύθερος επαγγελματίας με δραστηριότητα στον κλάδο της εστίασης, αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής της δημοτικής Ενότητας Μηχανιώνας. Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, που είναι δημοτικός σύμβουλος και Μηχανολόγος-Μηχανικός και ο Φώτης Μπαξεβάνης, νεοεκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και Πολιτικός Μηχανικός MSc, αναλαμβάνουν την Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών, Ακίνητης Περιουσίας & Πολιτικής Προστασίας & την Αντιδημαρχία Πολεοδομίας, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αντίστοιχα. Ο Δημήτρης Γρουσουζάκος, νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος και Απόστρατος Ταξίαρχος του Στρατού Ξηράς, θα αναλάβει την Αντιδημαρχία Οικονομικών, Διοικητικών & ΚΕΠ. Η Μορφούλα Καραγιάννη, που είναι δημοτικός σύμβουλος και συνταξιούχος εκπαιδευτικός, θα έχει τα “ηνία” της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Παιδείας και ο Γιώργος Σαλπιγγίδης, νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος και απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., θα είναι ο νέος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού & Αθλητισμού.

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Υπομονή λίγες ημέρες ακόμη θα πρέπει να κάνουν ο σύμβουλοι της παράταξης του νέου δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου προκειμένου να ενημερωθούν για το ποιοι θα αναλάβουν θέση αντιδημάρχου. Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης κρατά κλειστά τα χαρτιά του τονίζοντας ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν λίγο πριν την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου στις 15 Δεκεμβρίου.  Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται ότι θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης είναι οι πρώην αντιδήμαρχοι Γιώργος Μαξούρας και Γιάννης Γούσιος καθώς και ο Ανέστης Κεχαγιάς ενώ ο πρώην δήμαρχος Στάθης Καϊτεζίδης, φέρεται να μην επιθυμεί να συμμετάσχει στο σχήμα διοίκησης.

Δήμος Λαγκαδά

Σε αναμονή βρίσκονται οι σύμβουλοι της νέας δημάρχου Λαγκαδά, Νίκης Ανδρεάδου η οποία δεν έχει καταλήξει ακόμη σε ποιους θα αναθέσει θέσεις ευθύνης, κάτι το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει μέχρι την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου στις 17 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες θέσεις αντιδημάρχων αναμένεται να λάβουν οι Βασίλης Βαρβαλιός, Αναστάσιος Σαπλαμίδης και Γιώργος Ροφαλίκος.

Δήμος Παύλου Μελά

Το… σκέφτεται ακόμη ο νέος δήμαρχος Παύλου Μελά για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης. Ο Δημήτρης Ασλανίδης αναμένεται να ανακοινώσει το σχήμα διοίκησης του δήμου αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο σχήμα θα αξιοποιηθούν στελέχη όπως η Συλβάνα Καρασαββίδου, ο Δημήτρης Αθάνατος, πρώην αντιδήμαρχος του σημερινού δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη και ο Νίκος Παυλίδης που είχε εκλεγεί στις προηγούμενες εκλογές με την παράταξη της Σίσσης Φραγκοπούλου.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Με νέα αλλά και παλιά πρόσωπα θα στελεχώσει το σχήμα διοίκησής του από την 1η Ιανουαρίου του 2024 ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου. Ο Παντελής Τσακίρης φαίνεται πως έχει καταλήξει στα στελέχη της παράταξης του με τους οποίους θα διοικήσει για τα πρώτα χρόνια της νέας του θητείας στο δημαρχιακό θώκο. Ο μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καρασαββίδης αναμένεται να αναλάβει τη θέση του αντιδημάρχου Καθημερινότητας, θέση την οποία αρνήθηκαν να αναλάβουν πολλοί. Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών πιθανόν να αναλάβει η Χριστίνα Αλίρη ενώ το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών θα κρατήσει όπως όλα δείχνουν ο ίδιος ο Παντελής Τσακίρης. Η σημερινή αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Σοφία Δημητριάδου θα αναλάβει την αντιδημαρχία Αθλητισμού, ο Χρήστος Σαραμούρτσης την αντιδημαρχία Πολιτισμού, η Λία Δρόσου την αντιδημαρχία Παιδείας, την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής η Χριστίνα Ζάπρα, την αντιδημαρχία Καλλιθέας ο Κυριάκος Δούμπαλας, την αντιδημαρχία Μυγδονίας ο Γιώργος Παρισόπουλος, την αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας ο Βαγγέλης Κανταρτζής. Στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου πιθανόν να δούμε τον Άγγελο Πανούση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ