Ας σηκώσουμε μανίκια κι ας ξεκινήσουμε…

Του Γιώργου Λίλτση, υποψηφίου δημάρχου Παύλου Μελά, επικεφαλής παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Το να διοικείς ένα δήμο θα μπορούσε εύκολα από παιχνίδι… εξουσίας να γίνει ξαφνικά μία επανάσταση. Η διαφορά της επανάστασης από το παιχνίδι είναι ότι στο παιχνίδι  προσπαθείς να κρατήσεις την καρέκλα σου, ενώ στο δεύτερο ανατρέπεις τα κακώς κείμενα που σε ενοχλούν!

Έτσι λοιπόν  πριν από δέκα χρόνια αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά για να κάνω την δική μου επανάσταση!

Τα τελευταία δέκα χρόνια, αυτά που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα μου έμαθαν πολλά, όπως ότι οι ψηφοφόροι δεν αποφασίζουν για τα προβλήματα. Αποφασίζουν όμως για το ποιος θα προσπαθήσει να τα λύσει.

Και εδώ λοιπόν είναι το μυστικό:  άραγε αυτοί που τόσα χρόνια ψήφιζε ο κόσμος είχαν αποφασίσει να λύσουν τα προβλήματά του ή είδαν το δήμο ως ένα παιχνίδι εξουσίας και το μόνο που τους ένοιαζε είναι να μετρούν τις ψήφους στην κάλπη και όχι να παράγουν έργο;

Για μένα ο δήμος δεν είναι τίποτα άλλο από ένα στίβος  όπου πρέπει κατά την άσκηση των καθηκόντων σου  να ξεπεράσεις τους αντιπάλους σου. Και αντίπαλοί σου δεν είναι άλλοι από τη γραφειοκρατία, τη φτώχεια, τη μιζέρια, , το λαϊκισμό, την γκρίνια.

Και για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται όραμα και μια διοίκηση που θα αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων εμποτισμένη με τις αρχές της δικαιοσύνης της προόδου και της τιμής.

Αλλιώς  δεν μπορεί να πετύχει!

Για να καλλιεργήσεις το χωράφι σου χρειάζεσαι  εργαλεία και μηχανήματα, τα οποία πρέπει να είναι σε καλή  κατάσταση και να δουλεύουν τέλεια.

Άρα για να ξεκινήσεις να διοικείς ένα δήμο, χρειάζεσαι  μία υπηρεσία η οποία θα είναι καλοκουρδισμένη. Ο καθένας από τους επικεφαλής των μονάδων να είναι ικανός και φυσικά εσύ ως διοίκηση να τους έχεις δώσει ό,τι καλύτερο υπάρχει, ό, τι πιο καινούργιο για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο που τους περιμένει.

Ευτυχώς, η τεχνολογία σήμερα μας δίνει πολλές ευκαιρίες, ώστε να είναι πιο παραγωγικοί οι υπάλληλοι και το έργο τους πιο αποτελεσματικό. Αρκεί να τους εμπνεύσεις και να τους δείξεις ότι χωρίς αυτούς δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε η διοίκηση, ούτε ο δήμος και πιστέψτε με από αυτούς τους ανθρώπους κρέμονται χιλιάδες πολίτες .

Δεύτερον, πρέπει να βρεις τρόπους να ξεφύγεις από την γραφειοκρατία. Και επειδή η κεντρική κυβέρνηση δύσκολα θα ανταποκριθεί σε αυτό, θα πρέπει ο δήμαρχος και οι διοικούντες με  την υποστήριξη μιας ισχυρής Νομικής υπηρεσίας να βρουν τρόπους, ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία και το έργο των εργαζομένων να γίνει πιο εύκολο.

Επιδίωξή μου, μέσα από την ενασχόλησή μου με τα κοινά, ο δήμος μας να γίνει Δήμος πρότυπο, ζηλευτός, που δεν ταλαιπωρεί τους πολίτες. Πάνω από όλα ένας δήμος δίκαιος.

Γι’ αυτό ας αφήσουμε στην άκρη τη μιζέρια και με καθαρό μυαλό και ανοικτούς ορίζοντες, ας σηκώσουμε μανίκια κι ας ξεκινήσουμε την προσπάθεια!

Έτσι, ξεκινά η συνταγή της επιτυχίας…

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ