Άρχισαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στην περιοχή του δήμου Θέρμης

Από  Δευτέρα 15 Μαΐου ξεκίνησε στην περιοχή του δήμου Θέρμης το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και άλλων ενοχλητικών εντόμων, το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Υπενθυμίζεται ότι αρκετά νωρίτερα, μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών το οποίο υλοποιεί ο δήμος Θέρμης. Ειδικότερα, την Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου και Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου έγιναν οι πρώτες στοχευμένες εργασίες καταπολέμησης κουνουπιών, ψύλλων και πιτυοκάμπης. Συγκεκριμένα: – Πραγματοποιήθηκε κύκλος προνυμφοκτονίας κουνουπιών σε όλα τα φρεάτια με στάσιμα νερά και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους με στάσιμα νερά σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

– Πραγματοποιήθηκε ψεκασμός για την καταπολέμηση ψύλλων κατόπιν αιτημάτων δημοτών και διαπιστωθέντων κρουσμάτων παρουσίας ψύλλων σε συγκεκριμένες οδούς των δημοτικών διαμερισμάτων Τριαδίου και Σουρωτής.– Τοποθετήθηκαν αυτοκόλλητες ταινίες μηχανικής καταπολέμησης πιτυοκάμπης ως συμπληρωματικό μέτρο καταπολέμησης της πιτυοκάμπης σε συνέχεια των προγραμματισμένων ψεκασμών, σε σχολικές μονάδες που εντοπίστηκε παρουσία των συγκεκριμένων εντόμων.

Από τις 15 Μαΐου ξεκίνησε και το πρόγραμμα καταπολέμησης της Περιφέρειας το οποίο περιλαμβάνει δράσεις στο φυσικό και στο περιαστικό σύστημα όλων των οικισμών του δήμου, έως και δύο χιλιόμετρα πέριξ αυτών, καθώς και στις αστικές εστίες και εντός των ιδιοκτησιών σε όλες τις Κοινότητες του δήμου Θέρμης.

 

Το πρόγραμμα ψεκασμών γι’ αυτήν την εβδομάδα έχει ως εξής:

– ΔΕΥΤΕΡΑ 15/05: ΕΛΟΣ ΜΙΚΡΑΣ

– ΤΡΙΤΗ 16/05: ΕΛΟΣ ΜΙΚΡΑΣ – ΝΕΟ ΡΥΣΙΟ- ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΘΕΡΜΗ-ΤΡΙΑΔΙ- ΝΕΑ ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ – ΦΙΛΟΘΕΗ

 – ΤΕΤΑΡΤΗ 17/05: ΕΛΟΣ ΜΙΚΡΑΣ – ΚΑΡΔΙΑ – ΤΡΙΛΟΦΟ – ΠΛΑΓΙΑΡΙ -ΚΑΤΩ ΣΧΟΛΑΡΙ

– ΠΕΜΠΤΗ 18/05: ΚΑΤΩ ΣΧΟΛΑΡΙ

– ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/05: ΒΑΣΙΛΙΚΑ – ΛΑΚΚΙΑ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ – ΛΙΒΑΔΙ – ΚΑΤΩ ΣΧΟΛΑΡΙ

Οδηγίες προς τους δημότες

Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης, προϋπόθεση είναι και η ευαισθητοποίηση και συνεργασία των δημοτών ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για επεμβάσεις στους δικούς τους χώρους. Τα μέτρα αυτά είναι:• Έπειτα από βροχή θυμηθείτε να απομακρύνετε όλα τα στάσιμα νερά από την αυλή ή το μπαλκόνι σας για να αποτρέψετε την ανάπτυξη κουνουπιών.• Προτιμάτε να ποτίζετε νωρίς το πρωί και όχι αργά το απόγευμα ώστε το πλεονάζον νερό να εξατμισθεί και να μη δημιουργούνται εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών.Τέλος, πέραν των δράσεων από πλευράς δήμου και των μέτρων που θα πρέπει να παίρνουν οι κάτοικοι, σε περίπτωση που γίνει αντιληπτή αυξημένη όχληση σε κάποια περιοχή του δήμου μπορούν να επικοινωνούν με την εξειδικευμένη εταιρεία Οικοανάπτυξη που έχει την ευθύνη εκτέλεσης των εργασιών καταπολέμησης, στο τηλέφωνο 8001124424, προκειμένου να ελεγχθεί η περιοχή και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ή να αναφέρουν το γεγονός στο δήμο Θέρμης στο 2313300754 προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ