Άρχισαν οι παρεμβάσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο δήμο Θέρμης

Ξεκίνησαν εγκαίρως την Μεγάλη Εβδομάδα οι πρώτες παρεμβάσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών καθώς και άλλων ενοχλητικών εντόμων σε οικισμούς του δήμου Θέρμης. Ειδικότερα, την Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου και Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου έγιναν στοχευμένες εργασίες καταπολέμησης κουνουπιών, ψύλλων και πιτυοκάμπης. Συγκεκριμένα:

– Πραγματοποιήθηκε κύκλος προνυμφοκτονίας κουνουπιών σε όλα τα φρεάτια με στάσιμα νερά και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους με στάσιμα νερά σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

– Πραγματοποιήθηκε ψεκασμός για την καταπολέμηση ψύλλων κατόπιν αιτημάτων δημοτών και διαπιστωθέντων κρουσμάτων παρουσίας ψύλλων σε συγκεκριμένες οδούς των δημοτικών διαμερισμάτων Τριαδίου και Σουρωτής.– Τοποθετήθηκαν αυτοκόλλητες ταινίες μηχανικής καταπολέμησης πιτυοκάμπης ως συμπληρωματικό μέτρο καταπολέμησης της πιτυοκάμπης σε συνέχεια των προγραμματισμένων ψεκασμών, σε σχολικές μονάδες που εντοπίστηκε παρουσία των συγκεκριμένων εντόμων.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του ετήσιου προγραμματισμού του Δήμου Θέρμης, σε όλο το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνεται καθαρισμός, ψεκασμός και απεντόμωση φρεατίων από εξειδικευμένο συνεργείο με τη χρήση κατάλληλων σκευασμάτων, εγκεκριμένων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επίσης, θα γίνουν παρεμβάσεις προνυμφοκτονίας κουνουπιών σε όλα τα φρεάτια, υδροσυλλογής δικτύου ομβρίων του Δήμου, καθώς επίσης, διαρκής παρακολούθηση και έλεγχος με απολύμανση και μυοκτονία. Θα γίνει ακόμη ειδικός ψεκασμός σε όλους τους κάδους απορριμμάτων κάτω και πέριξ αυτών.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ