Από τα Κύμινα στη ΒΙ.ΠΕ.Θ το κέντρο κοινότητας Δήμου Δέλτα με παράρτημα Ρομά

Με απόφαση της Δημάρχου Γερακίνας Μπισμπινά μεταφέρθηκε το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δέλτα με παράρτημα ΡΟΜΑ από τα Κύμινα στην Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης (ΒΙ.ΠΕ.Θ.) ώστε να εξυπηρετεί τους Ρομά που διαμένουν στον οικισμό «Αγία Σοφία» και στην περιοχή των Υψωμάτων Διαβατών.

Για την εξυπηρέτηση των Ρομά της περιοχής Αξιού και Χαλάστρας παραμένει ο χώρος και το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας εντός του κτιρίου της Κοινότητας Κυμίνων.

Το συγκεκριμένο παράρτημα, που έχει να κάνει με τους Ρομά των περιοχών του Εχεδώρου, από το Σεπτέμβριο του 2020 είχε μεταφερθεί για εκπαίδευση στο Παράρτημα ΡΟΜΑ, που στεγάζεται στην Δημοτική Κοινότητα Κυμίνων και παρέμεινε μέχρι σήμερα εκεί χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη κτιριακή υποδομή για να εξυπηρετούνται και τα δύο παραρτήματα.

Αυτή η κατάσταση επιβάρυνε χρονικά και οικονομικά τους ωφελούμενους που  έπρεπε να μεταβαίνουν από τις περιοχές της Πόντου και των Διαβατών μέχρι τα Κύμινα για να εξυπηρετηθούν. Με ενέργειες του Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Αξιού, Κώστα Βερβίτη, και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Ισότητας και Δημόσιας Υγείας, Σοφίας Μαυρίδου, το κέντρο εγκαθίσταται πλέον εντός της Βιομηχανικής Περιοχής.

Δείτε εικόνες:

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ