Ανοίγει ο δρόμος για το 2ο γυμνάσιο Λαγκαδά – Τέλος στην ταλαιπωρία 600 μαθητών

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του 2ου γυμνασίου Λαγκαδά, καθώς η σχετική διαγωνιστική διαδικασία μπαίνει επιτέλους στο τελικό της στάδιο. Με την ανέγερση του νέου σχολείου θα λήξει η ταλαιπωρία περίπου 600 μαθητών, που είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα είτε σε kibo είτε σε άλλο σχολικό κτίριο στο γειτονικό Κολχικό, αφού το παλιό 2ο γυμνάσιο δεν λειτουργεί εδώ και περίπου τρία χρόνια, λόγω προβλημάτων στατικότητας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της παράταξης «ΣΥΝ-εργασία» του Βασίλη Ρόκου στην τελευταία ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου έκανε γνωστό πως η Περιφέρεια έχει ενημερωθεί ότι μέχρι τον Μάρτιο η σύμβαση αναμένεται να έχει αποσταλεί από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., που είναι η αναθέτουσα αρχή, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε στις αρχές καλοκαιριού να μπουν και οι υπογραφές για την κατασκευή του έργου.
Η κυρία Πατουλίδου ξεκαθάρισε ότι το έργο της κατασκευής του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά ανήκει στην ευθύνη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και εκτελείται μέσω της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. με τη διαδικασία των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Μέσω ΣΔΙΤ προβλέπεται η δημιουργία συνολικά 17 σύγχρονων βιοκλιματικών σχολικών μονάδων σε εννέα δήμους.

Μάχη με τον χρόνο, για να ολοκληρωθούν το ταχύτερο οι διαδικασίες ανέγερσης του νέου σχολείου, δίνει από την πλευρά της και η νέα δήμαρχος Λαγκαδά Νίκη Ανδρεάδου, η οποία έχει θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τα ζητήματα της σχολικής στέγης.
Όπως εξήγησε η κυρία Ανδρεάδου, το πρώτο βήμα για την ανέγερση του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το 2ο γυμνάσιο Λαγκαδά έγινε τον Αύγουστο του 2023 με την υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση έκτασης περίπου 5.700 τ.μ. από τον δήμο στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. για αυτόν τον σκοπό. Η Νίκη Ανδρεάδου έχει ήδη ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε χαράξεις δρόμων στην περιοχή όπου θα ανεγερθεί το σχολείο, ώστε να εξασφαλιστεί ασφαλής πρόσβαση για τους μαθητές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ