Ανοιχτή Επιστολή του συλλόγου Αριστοτέλειος Πολιτεία στον Δήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη κον Βαλιάνο Στέλιο

“Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε

Έχουν περάσει 8 εβδομάδες ( 2 μήνες ) από την δήλωση σας στην συνάντηση εργασίας με το ΑΠΘ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ με πρωτοβουλία του πρύτανη του ΑΠΘ στις 12 Οκτωβρίου 2021.

Στην συνάντηση αυτή δηλώσατε, μεταξύ των άλλων, ότι για τα επόμενα βήματα για την δημιουργία του¨ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ « Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», στην Ολυμπιάδα θα αποφασίσει επιτροπή την οποία θα ορίσετε εσείς στην οποία την πλειοψηφία θα έχει ο Δήμος.

Την επιτροπή αυτή δηλώσατε, ενώπιον εκπροσώπων της ΠΚΜ και του ΑΠΘ, ότι θα την ανακοινώσετε σε 2-3 εβδομάδες.
Οι 2-3 εβδομάδες έγινα οκτώ και ακόμη δεν ανακοινώθηκε ούτε βέβαια η επιτροπή, ούτε και τα επόμενα βήματα.

Zητούμε άμεσα την ανακοίνωση των όσων υποσχεθήκατε και δηλώσατε στην συνάντηση εργασίας στις 12 Οκτωβρίου 2021.

Εάν έχετε κάτι άλλο στον σχεδιασμό σας ( Αριστοτελικό Κέντρο Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας )
όπως πρόσφατα δηλώσατε σε ανάρτηση σας στο facebook, παρακαλούμε να το ανακοινώσετε επίσημα
για να γνωρίζουμε όλοι μας τι ακριβώς σχεδιάζετε να κάνετε, πότε, το κόστος και το όφελος.

Κύριε Δήμαρχε, έχετε την μεγάλη τιμή να διοικείτε ένα ιστορικό δήμο, έναν δήμο που το όνομα του έχει
παγκόσμια αναγνωρησιμότητα, έναν δήμο πού έχει την μεγάλη τύχη να έχει στην διοικητική διάσταση του τον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Σταγείρων όπου γεννήθηκε και ετάφη ο σπουδαιότερος φιλόσοφος του δυτικού κόσμου όλων των αιώνων.

Και όμως αυτό το ιστορικό δεδομένο παραμένει αναξιοποίητο σε βάρος της πολιτισμικής αλλά και οικο- νομικής ανάπτυξης όχι μόνο του δήμου αλλά και όλης της χώρας μπορούμε να πούμε.
Η ευθύνη για την μη αξιοποίηση των ιστορικών, αυτών, δεδομένων θα σας βαρύνει, όπως βέβαια και πολλών άλλων διοικήσεων του Δήμου.

Για το λόγο αυτό ζητούμε να μας γνωστοποιήσετε τους σχεδιασμούς σας για την αξιοποίηση όλης αυτής της ιστορικής περιοχής με επίκεντρο την δημιουργία του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ ¨ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ¨, στην Ολυμπιάδα.

Περιμένουμε να προχωρήσετε σύντομα στην υλοποίηση του σπουδαίου αυτού έργου για το οποίο συμφωνήσατε και υπογράψατε σχετικό συμφωνητικό μαζί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις 21.07.2020 που είναι η συνέχεια του προηγούμενου συμφωνητικού που είχε υπογραφεί από το ΑΠΘ και από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου και υπάρχει πρόοδος με σχετικές αποτυπώσεις του κέντρου, με οικονομικά στοιχεία κόστους και οφέλους, με αρχιτεκτονική αποτύπωση αποτέλεσμα σοβαρής μελέτης και εργασίας, κύρια από το επιστημονικό προσωπικό του ΑΠΘ.

Το ΔΣ του συλλόγου”

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ