Αίτημα του δήμου Θέρμης να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

 

Αίτημα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές του δήμου Θέρμης, οι οποίες επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία «Μπάλλος», υπέβαλε η δημοτική αρχή προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το αίτημα υποβλήθηκε μέσω επιστολής του δημάρχου Θεόδωρου Παπαδόπουλου και αφορά τις κοινότητες Βασιλικών, Σουρωτής, Αγίας Παρασκευής και Λιβαδίου της δημοτικής ενότητας Βασιλικών και Θέρμης, Ν. Ραιδεστού, Ν. Ρυσίου και Ταγαράδων της δημοτικής ενότητας Θέρμης.

Ο κ. Παπαδόπουλος σε δήλωσή του τονίζει ότι ο δήμος Θέρμης προχώρησε σε συνεχείς παρεμβάσεις στα σημεία όπου παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, «για να προστατέψουμε πρωτίστως ανθρώπινες ζωές, αλλά και τις περιουσίες. Σχεδόν όλες οι ζημιές προκλήθηκαν από την υπερχείλιση του ποταμού Ανθεμούντα εξαιτίας των φερτών υλικών τα οποία κατέβασε από τη Χαλκιδική».

«Η Πολιτεία έχει χρέος να συνδράμει ώστε να αποκατασταθούν τάχιστα οι ζημίες. Παράλληλα, θα πρέπει να μεριμνήσει προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα και επείγοντα έργα κατά μήκος του Ανθεμούντα, τα οποία έχουμε επισημάνει εδώ και τουλάχιστον μία πενταετία, ώστε να αποφύγουμε ανάλογες ή και ακόμη χειρότερες καταστάσεις στο μέλλον», προσθέτει ο δήμαρχος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ