Αιμοδοσία Δήμου Παύλου Μελά την Πέμπτη 9 Ιουνίου στο ΚΑΠΗ Πολίχνης

Μία ακόμη σημαντική αιμοδοσία διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά με στόχο τη στήριξη ατόμων που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, καθώς και ατόμων τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν έκτακτα γεγονότα της οικογένειάς τους ή αιφνίδιες προσωπικές καταστάσεις.

Η προγραμματισμένη αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 και ώρες  9.00-13.00, στο ΚΑΠΗ Πολίχνης, επί της οδού Βενιζέλου 31.

«Γίνε ήρωας, γίνε αιμοδότης!», προτρέπουν τους πολίτες o Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων Χαρά Αμανατίδου, καλώντάς τους να προσέλθουν σε μια διαδικασία που διαρκεί μόλις λίγα λεπτά, ενώ η προσφορά της αξίζει μια ζωή, καθώς το αίμα είναι ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας που κάθε μέρα σώζει στην κυριολεξία τις ζωές συνανθρώπων μας.

Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται αλλά μόνο χαρίζεται και δεν πρέπει να λείψει σε κανέναν όταν θα έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος. Μην ξεχνάτε ότι, η εθελοντική αιμοδοσία είναι η έμπρακτη απόδειξη “ΑΓΑΠΗΣ”  στον συνάνθρωπο. Είναι μια μικρή θυσία με την οποία χαρίζουμε πολλά. Αυτό που εισπράττουμε είναι η χαρά της προσφοράς. Μάλιστα, σε Νοσοκομείο της Μεγάλης Βρετανίας έξω από το τμήμα αιμοδοσίας υπάρχει η ρήση ενός δασκάλου που είπε “όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου, όταν δίνεις γεμίζει η ψυχή σου”.

Έχοντας ως βασική αρχή την άμεση επαφή με τον εθελοντή αιμοδότη, θέτουμε ως προτεραιότητα τη διευκόλυνση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών σε χώρους ασφαλείς και εύκολα προσβάσιμους, με στόχο να διαμορφωθεί μία διαδικασία αιμοδότησης απλή, αλλά και ευχάριστη, τηρώντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Για την ασφάλεια των αιμοδοτών και εφαρμόζοντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι αιμοληψίες θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι αιμοδότες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2310683254, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 9:00 έως 14:00. Επίσης παρακαλούνται να έχουν μαζί τους αστυνομική  ταυτότητα, τον ΑΜΚΑ  και να φορούν μάσκα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ