Αηδονόπουλος για εμβολιασμό Λιακόπουλου: Τηρήθηκαν με απόλυτη διαφάνεια όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες

«Τηρήθηκαν κατά γράμμα και με απόλυτη διαφάνεια όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες», αναφέρει σε δήλωση του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και υπεύθυνος διαχειριστής covid-19 Δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος μετά τις καταγγελίες για εμβολιασμό εκτός σειράς του αντιδημάρχου Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και ΚΕΠ, Στέλιου Λιακόπουλου.

Ο κ. Αηδονόπουλος σημειώνει ότι έχει κληθεί η Ενιαία Αρχή Διαφάνειας ώστε να ελέγξει τη νομιμότητα όλων των σχετικών διαδικασιών.

«Στο δημοτικό βρεφοκομείο ‘Άγιος Στυλιανός’, έπειτα από αγωνιώδεις εκκλήσεις της τότε προέδρου του ιδρύματος Ιωάννας Σπανού, συντάχθηκε κατάσταση για τον εμβολιασμό του προσωπικού, ο οποίος συντελέστηκε και σε αυτήν την περίπτωση με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών», τονίζει μεταξύ άλλων και προσθέτει πως «κάθε προσπάθεια συσχέτισης και παραλληλισμού δύο διαφορετικών περιπτώσεων για λόγους μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων είναι βέβαιο πως πέφτει στο κενό».

Αναλυτικά ο κ. Αηδονόπουλος αναφέρει:

“Για τον εμβολιασμό των στελεχών που παρέχουν βοήθεια σε ευπαθείς συμπολίτες μας καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας στο πλαίσιο του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” -μεταξύ αυτών και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Στέλιου Λιακόπουλου- τηρήθηκαν κατά γράμμα και με απόλυτη διαφάνεια όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και υπήρξε αναλυτική έγγραφη επικοινωνία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Εξάλλου, ανά την επικράτεια, όλοι όσοι προΐστανται προνοιακών δομών εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα με απόφαση των αρμοδίων.

Μάλιστα, για να μην υπάρχει απολύτως καμία σκιά επί της διαδικασίας έχουμε καλέσει την Ενιαία Αρχή Διαφάνειας, ώστε να ελέγξει τη νομιμότητα όλων των σχετικών διαδικασιών.

Αντίστοιχα, στο δημοτικό βρεφοκομείο ‘Άγιος Στυλιανός’, έπειτα από αγωνιώδεις εκκλήσεις της τότε προέδρου του ιδρύματος Ιωάννας Σπανού, συντάχθηκε κατάσταση για τον εμβολιασμό του προσωπικού, ο οποίος συντελέστηκε και σε αυτήν την περίπτωση με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Κάθε προσπάθεια συσχέτισης και παραλληλισμού δύο διαφορετικών περιπτώσεων για λόγους μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων είναι βέβαιο πως πέφτει στο κενό. Στις προκείμενες περιπτώσεις πρόκειται για εμβολιασμούς που έγιναν με νόμιμες, καθ’ όλα διαφανείς διαδικασίες κι έπειτα από ανταλλαγή σχετικών εγγράφων με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, ενώ άλλες περιπτώσεις έχουν να κάνουν με ζητήματα προνομιακής πρόσβασης στο αγαθό του εμβολίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ