Αυτοψία Α. Τζιτζικώστα στις εργασίες της Περιφέρειας στον ανισόπεδο κόμβο Κ16 στη δυτική Θεσσαλονίκη

Αυτοψία στις εργασίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο παράπλευρο οδικό δίκτυο του ανισόπεδου κόμβου Κ16 πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τα ανοιχτά εργοτάξια και ενημερώθηκε για τις τελευταίες εργασίες που είναι σε εξέλιξη, καθώς, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το έργο ολοκληρώνεται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «τις αμέσως επόμενες μέρες δίνουμε στην κυκλοφορία την οδό Πόντου στον ανισόπεδο κόμβο Κ16. Ολοκληρώνουμε ένα από τα σημαντικότερα συγκοινωνιακά και αναπτυξιακά έργα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αναβαθμίζει την περιοχή και αλλάζει τον συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης. Η ολοκλήρωση του Κ16 απέδειξε τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά για ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, τις εθνικές και διεθνείς μεταφορές και τις εξαγωγές. Πλέον, ολοκληρώνουμε κρίσιμες παρεμβάσεις στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, οι οποίες θα δώσουν νέα πνοή στο έργο, θα εξυπηρετήσουν ακόμα καλύτερα τις επιχειρήσεις της περιοχής και θα αποφορτίσουν οριστικά τους οδικούς άξονες, αποκαθιστώντας παρόδιες συνδέσεις, που εξυπηρετούν την επικοινωνία των γύρω περιοχών μεταξύ τους, με την εσωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, με περιοχές του Δήμου Δέλτα, με το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και βέβαια με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ (Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων). Ο Κ16 και το παράπλευρο οδικό δίκτυο είναι ένα σύνολο έργων, το οποίο σχεδιάστηκε, μελετήθηκε, δρομολογήθηκε και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”.

Στο συνολικό έργο συμπεριλήφθηκε και η οδός Πόντου, ως μια από τις πιο σημαντικές οδικές αρτηρίες της περιοχής, όπου όπως τόνισε ο κ. Μπίλλιας, «αποκαταστάθηκε μαζί με το σύνολο του παράπλευρου οδικού δικτύου και η γέφυρα της Πόντου, που αποτελούσε μεγάλο ζήτημα για τις μετακινήσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ βελτιώσαμε και το σύνολο της οδού. Το έργο που παραδίδουμε τις επόμενες μέρες είναι ένα από τα σπουδαιότερα συγκοινωνιακά έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη».