Α. Τζιτζικώστας με Γ. Δαρδαμανέλη εγκαινίασαν το Πάρκο Αιγυπτιάδη στον Άγιο Ιωάννη Καλαμαριάς

Τα εγκαίνια του Πάρκου Αιγυπτιάδη στην επέκταση της Καλαμαριάς πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη.
Το Πάρκο, επί των οδών Αναγνωστοπούλου, Αιγυπτιάδη και Αταλάντης, στον Άγιο Ιωάννη Καλαμαριάς, κατασκευάστηκε με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, του Προέδρου της ΠΕΔΚΜ Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών της Καλαμαριάς Ναταλίας Παντελίδου.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «σήμερα παραδίδουμε ένα νέο χώρο πρασίνου στην Καλαμαριά, προσθέτοντας έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των έργων που υλοποιούμε, δημιουργώντας νέους δημόσιους χώρους πρασίνου, που αλλάζουν τις γειτονιές στους δήμους και βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία και φυσικά εδώ, στην Καλαμαριά. Βρισκόμαστε σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Σε μια περιοχή που αξιώνει σύγχρονες υποδομές. Και οι χώροι πρασίνου, με τη δραματική έλλειψη που παρουσιάζουν, όχι μόνο εδώ, αλλά σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, για εμάς δεν είναι μόνο έργα υποδομής, αλλά μια ουσιαστική επένδυση σε ένα μέλλον πιο βιώσιμο για όλους τους συμπολίτες μας. Αποτελούν δείκτη ποιότητας ζωής. Και αυτός είναι ο στόχος μας: Να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Να υλοποιήσουμε έργα που αλλάζουν προς το καλύτερο τις πόλεις μας. Να δώσουμε περισσότερο δημόσιο χώρο, για να μπορούν όλοι οι κάτοικοι, οι παρέες, οι οικογένειες, τα παιδιά, να χαρούν και να ευχαριστηθούν. Και ένα τέτοιο έργο είναι το νέο Πάρκο Αιγυπτιάδη που παραδίδουμε σήμερα, όπου οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και πάρα πολλοί επισκέπτες αποκτούν έναν σύγχρονο χώρο πρασίνου, ένα πάρκο όπου η κυκλοφορία των πεζών, των ατόμων με αναπηρία, των παιδιών και των ηλικιωμένων, τόσο στα πεζοδρόμια, όσο και εντός του χώρου πρασίνου, γίνεται απρόσκοπτα και ανεμπόδιστα. Ένα πάρκο που φωτίζεται πλήρως για να είναι πάντα ασφαλές και προσβάσιμο. Ένα σύγχρονο πάρκο στο οποίο τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ τα δένδρα που φυτέψαμε θα συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της θερμικής άνεσης, ειδικά το καλοκαίρι».

Αναφερόμενος στα έργα βελτίωσης της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς στην περιοχή, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι πέρα από το νέο Πάρκο Αιγυπτιάδη, πέρα από τα νέα σχολεία που παραδόθηκαν στην Καλαμαριά, πέρα από τις παρεμβάσεις, που βελτιώνουν τους κύριους άξονες του οδικού δικτύου, σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται ακόμα δύο πολύ σημαντικά έργα πρασίνου και αστικής ανάπλασης στην Καλαμαριά: Η παρέμβαση στις συνοικίες της Κηφισιάς και του Βότση και η κατασκευή του νέου Πάρκου στο άλσος μεταξύ των πεζοδρόμων Δρακοπούλου και Μικρουλέα και των οδών Ροδοπόλεως και Λεβαντή«Δύο έργα, με τα οποία ο στόχος μας είναι να κάνουμε την Καλαμαριά μια πιο πράσινη, πιο ανθρώπινη πόλη», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Τζιτζικώστας κάλεσε τους πολίτες να επισκεφθούν το Πάρκο Αιγυπτιάδη, να το περπατήσουν, να το χαρούν, να το φροντίσουν και να το προστατέψουν, «γιατί είναι το δικό σας πάρκο, ο δικός σας χώρος», ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να αλλάζει τις γειτονιές μας, να αλλάζει τον τόπο μας. Και με κάθε έργο, με κάθε δράση που υλοποιούμε, θα φτάνουμε πιο κοντά στον μεγάλο κοινό στόχο μας, να χτίσουμε τη Μακεδονία του 2030, μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη. Το είπαμε, το κάνουμε πράξη».
«Φροντίσαμε με τη βοήθεια της Περιφέρειας και τη χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε, να συνεργαστούμε και να παραδώσουμε στην τοπική κοινωνία ένα πολύ όμορφο πάρκο, όπως βλέπετε με λειτουργίες και υποδομές για άτομα με αναπηρίες και με όλες τις ανέσεις και τη φύτευση που απαιτείται για να καταφέρουμε τη γειτονιά μας να την κάνουμε πιο φιλική, πιο ανθρώπινη και πιο πράσινη. Όταν υπάρχουν συνεργασίες, τα αποτελέσματα είναι πάντα καλύτερα από αυτά που περιμένουμε. Και δεν είναι τυχαίο ότι όταν ξεκινούσαμε πριν τρία χρόνια ως νέα διοίκηση θεωρούσα ότι αυτά που σχεδιάζουμε δε θα προλάβουμε να τα υλοποιήσουμε, αλλά αυτό το πάρκο είναι απόδειξη ότι όταν θέλουμε και έχουμε εξαιρετικές υπηρεσίες, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Εύχομαι η γειτονιά να αγκαλιάσει το πάρκο αυτό και να το προστατέψει», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης.
Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου επισήμανε: «Ο Περιφερειάρχης μας, από το 2016 ήθελε να δει εάν μπορεί στην Ελλάδα να υπάρξει αποτέλεσμα από τη συνεργασία οχτώ δήμων και της Αντιπεριφέρειας, στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Το καταφέραμε και βλέπουμε ακόμη και τις υπηρεσίες, τα διαμάντια μας, που μπόρεσαν να συνεργαστούν και να κάνουν πράξη το δικό μας όραμα, έτσι ώστε να μπορούμε να εγκαινιάζουμε έργα όπως το Πάρκο Αιγυπτιάδη αυτή τη στιγμή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ