«Α-Ρομα Γυναίκας» Οι δικές τους φωνές (video με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας)

Η 8η Μάρτη καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας» και παρέχει ένα σπουδαίο βήμα για την ευαισθητοποίηση όλων μας,  σχετικά με τις προκλήσεις που επηρεάζουν τις ζωές των γυναικών.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας  γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε το 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Φέτος, με αφορμή την ημέρα αυτή, η Αντιδημαρχία  Κοινωνικής πολιτικής και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παύλου Μελά με Παράρτημα Ρομά, θέλοντας να δώσουν έμφαση στη στήριξη που παρέχεται στους ωφελούμενους με τη δημιουργία της νέας Δομής του Παραρτήματος Ρομά δημιούργησαν ένα βίντεο αφιερωμένο στην «Σύγχρονη γυναίκα Ρομά», η οποία  έχει πολλαπλούς ρόλους στην κοινότητά της, αγωνίζεται  και αποτελεί τον φορέα αλλαγής για την κοινωνική ένταξη.

https://youtu.be/f_4ol1BVJvU

Στο βίντεο συμμετέχουν γυναίκες Ρομά ωφελούμενες του Παραρτήματος Ρομά του Δήμου Παύλου Μελά, οι οποίες θέλησαν να δώσουν το δικό τους μήνυμα για την ημέρα αυτή και να μας εμπνεύσουν με τo παράδειγμά τους.

Ευχαριστούμε την κάθε μια ξεχωριστά για τη συμμετοχή και ευχόμαστε σε όλες τις γυναίκες  που αγωνίζονται, παλεύουν και διεκδικούν μια καλύτερη ζωή

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Δήμαρχος Παύλου Μελά: Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι πρωτίστως ημέρα μνήμης για τις θυσίες και τον αγώνα τους και βαθιάς αυτοκριτικής, ιδιαίτερα για όλους εμάς που έχουμε έναν ενισχυμένο ρόλο στα δημόσια πράγματα.

Πώς να γιορτάσουμε και να φέρουμε όμορφες εικόνες στο μυαλό και την καρδιά μας για τις συζύγους, κόρες, Μητέρες, αδερφές, συντρόφους, πώς να μιλήσουμε για ισότητα, σεβασμό, δικαιοσύνη όταν θρηνούμε σχεδόν καθημερινά πολλές γυναίκες θύματα και βιώνουμε τραγικές ιστορίες σωματικής, σεξουαλικής, λεκτικής, συναισθηματικής, ψυχολογικής, κοινωνικοοικονομικής, ενδοοικογενειακής βίας.

Δυστυχώς έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε προς την πραγματική ισότητα και ισονομία και η μέρα αυτή είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας για έναν κόσμο που δεν θα δείχνει καμία ανοχή στη βία.

Στον Δήμο Παύλου Μελά αγωνιζόμαστε συλλογικά για να αποτρέψουμε κάθε είδους αποκλεισμό, διάκριση, βία σε βάρος των γυναικών και προς την κατεύθυνση αυτή, μέσω της νέας κοινωνικής δομής του Παραρτήματος Ρομά στο Κέντρο Κοινότητας,  υλοποιούμε δράσεις για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες των γυναικών Ρομά στην εκπαίδευση, την εργασία και την καθημερινή τους ζωή.

Από καρδιάς ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στις γυναίκες και ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να ανταποκριθούν στους πολλαπλούς τους ρόλους και τις καθημερινές προκλήσεις της ζωής.

 

Χαρά Αμανατίδου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προνοιακών θεμάτων: «Γυναίκα με δικαιώματα είναι αυτή που αισθάνεται ότι έχει τη δύναμη να ανταγωνιστεί σε έναν ίσο κόσμο και να ζει μια ζωή δίχως συμβιβασμούς, φόβο, ανασφάλεια, αδικία και βία»

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί το ορόσημο που υπενθυμίζει ότι θα έπρεπε η κοινωνία μας να είναι απαλλαγμένη από τις διακρίσεις κατά των γυναικών.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής συνεχίζει και είναι δίπλα σε όλες τις γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις και όχι μόνο, παρέχοντας απρόσκοπτα τις υπηρεσίες της μέσα από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Παύλου Μελά.

Οι γυναίκες Ρομά του Δήμου, μας εμπνέουν με την πίστη που έχουν στον εαυτό τους και τον αγώνα που δίνουν καθημερινά για να ξορκίσουν τις διακρίσεις, τα στερεότυπα και τον ρατσισμό.

Είναι γυναίκες που δεν τα παρατούν ποτέ και συνεχίζουν να διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ / ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ VIDEO

Συντονισμός, Σενάριο: Ειρήνη Ράπου, Διαμεσολαβήτρια Παραρτήματος Ρομά

Δημιουργία οπτικού υλικού (video, μακέτα, μοντάζ): Γιώργος Ηλιόπουλος, Κοινωνική Υπηρεσία

Συμμετέχουν: Βαλεντίνα Χαϊδάρογλου, Ελένη Σαμπάνη, Γαλάτεια Καμπούρη, Μοσχούλα Μακρή, Κίπτη Οσμάν Μπουμάρ, Σμαρώ Γκιτάκη, Ελένη Χαϊδάρογλου, Ιωάννα Χαϊδάρογλου, Χρυσοβαλάντω Χουσεϊνογλου

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής / Τμήμα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά

(δ.τ. Δήμου Παύλου Μελά)

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ