Έρευνα για το Δήμο Θεσσαλονίκης: Τί θέλουν οι πολίτες

To 81% των κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι του αρέσει που ζει εκεί.  Αυτό δεν σημαίνει πως δεν εντοπίζουν προβλήματα και δεν εγείρουν απαιτήσεις από τις τοπικές αρχές.  Έρευνα της εταιρείας Interview που έγινε για λογαριασμό του ota365.gr καταγράφει αυτήν την εικόνα, τι προβλήματα αντιμετωπίζουν και τι ζητούν οι πολίτες του δήμου Θεσσαλονίκης. 

«Τι θέλει μια πόλη για να είναι όμορφη;», ήταν μια ερώτηση που τέθηκε αφήνοντας τους πολίτες να απαντήσουν αυθόρμητα: καθαριότητα, πράσινο, ελεύθερους χώρους, απάντησαν οι περισσότεροι.  «Τι λείπει από το δήμο Θεσσαλονίκης;», ερωτήθηκαν και επίσης απάντησαν ελεύθερα: καθαριότητα, συγκοινωνίες, πράσινο, απάντησαν.

Αυτό ζητούν οι πολίτες του δήμου Θεσσαλονίκης. Στην ερώτηση σε ποια θέματα πρέπει να δώσει προτεραιότητα η δημοτική αρχή, πρώτο έρχεται με ποσοστό 68% το θέμα των αστικών συγκοινωνιών και ακολουθούν τα θέματα της καθαριότητας (63%), το κυκλοφοριακό και η στάθμευση (35%) καθώς και τα έργα υποδομών (33%).

Χρήσιμα συμπεράσματα προκύπτουν για τις ανάγκες των δημοτών και από τις απαντήσεις στην ερώτηση «Πόσο ικανοποιημένος είσαι με τα παρακάτω στην πόλη σου/Δήμο σου;:».  Προκύπτει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία καθώς το 83% δηλώνει πως είναι λίγο/καθόλου ικανοποιημένος από τις ευκαιρίες για εργασία και ακολουθεί το θέμα των συγκοινωνιών με 80%.

Επίσης το 61% εμφανίζεται να μην είναι ικανοποιημένο με το πράσινο, το 70% με τις δράσεις για τα αδέσποτα, το 57% με τη σχολική στέγη και το 56% με την καθαριότητα.

Πάντως το 67% δηλώνει πολύ/αρκετά ικανοποιημένο από την εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ταυτότητα της έρευνας

ΔιενέργειαInterview | Δημοσκοπήσεις
ΑνάθεσηΟΤΑ365
ΣκοπόςΚαταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων στον Δήμο Θεσσαλονίκης
Περίοδος διεξαγωγήςΙανουάριος 2021
Μεθοδολογία50% τηλεφωνικές συνεντεύξεις, 50% μέσω web
Μέγεθος δείγματος405 άτομα, ηλικίας 17+
Αρ. Μητρώου Ε.Σ.Ρ.7 (επτά)
Μέλος ESOMAR & WAPOR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ