257 επιτραπέζια παιχνίδια μνήμης στα ΚΑΠΗ του Δήμου Παύλου Μελά

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά βρίσκεται πάντα κοντά στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα ΚΑΠΗ της περιοχής.

Το Τμήμα Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας, στην προσπάθεια παροχής ποιοτικής δραστηριότητας και ψυχαγωγίας στους ηλικιωμένους, στο πλαίσιο λειτουργίας των εντευκτηρίων των ΚΑΠΗ, πραγματοποίησε την προμήθεια 257 επιτραπέζιων παιχνιδιών μνήμης. Η βελτίωση δραστηριότητας και ψυχαγωγίας εντάσσεται σε μια ολοκληρωμένη ιατρική και κοινωνική φροντίδα των ηλικιωμένων στα ΚΑΠΗ του Δήμου Παύλου Μελά.

Τα επιτραπέζια παιχνίδια θα χρησιμοποιηθούν ως βοήθημα για να διατηρήσει ο εγκέφαλος ομαλές τις λειτουργίες του, μειώνοντας την πιθανότητα άνοιας και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως οργάνωση, διαχείριση καταστάσεων, μεθοδικότητα, αντιληπτικότητα.

Τα παιχνίδια φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους και αποτελούν κίνητρο για κοινωνικότητα, αλληλεπίδραση, συνεργασία.

Τα παιχνίδια έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για τους ηλικιωμένους καθώς:

βοηθούν στην κατανόηση εννοιών που αποτελούν και τρόπο ζωής, όπως: ‘’μοιράζομαι’’, ‘’περιμένω τη σειρά μου’’, ‘’συνεργάζομαι’’, ‘’αποδέχομαι’’, ‘’μαθαίνω από τις αποτυχίες’’, ‘’επικοινωνώ’’, ‘’εφαρμόζω κριτική σκέψη και ανάλυση’’, ‘’παίρνω αποφάσεις’’, ‘’ακολουθώ κανόνες’’,

ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και τον υγιή ανταγωνισμό,

παρέχουν πολλές ευκαιρίες για συζήτηση, γέλιο, συντροφικότητα και ευχάριστες αναμνήσεις,

ενεργοποιούν τη σκέψη, τη μνήμη, τη λεκτική ευχέρεια, την επεισοδιακή μνήμη και γνωστική ευελιξία.

Τα επιτραπέζια παιχνίδια επιλέχτηκαν με κριτήριο την ποιότητα, την αισθητική, και κυρίως για την άσκηση μνήμης των ηλικιωμένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ