Σχολικές καθαρίστριες προσλαμβάνει ο Δήμος Παύλου Μελά

«Ο κύβος ερρίφθη» στο θέμα των σχολικών καθαριστριών του Δήμου Παύλου Μελά και με κοινή συμπόρευση της Δημοτικής Αρχής, της αρμόδιας Διεύθυνσης Παιδείας, του Τμήματος Παιδείας και του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Παύλου Μελά, αποφασίστηκε για το διδακτικό έτος 2022 – 2023 να προσληφθούν 98 εργαζόμενες με πλήρη απασχόληση για τις 97 σχολικές μονάδες Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας.

Σύμφωνα με την Απόφαση της Πολιτείας μειώθηκαν οι ημερήσιες ανθρωποώρες που χρηματοδοτεί το Υπουργείο Εσωτερικών για την καθαριότητα των σχολείων στον Δήμο Παύλου Μελά, από 471 ώρες σε 464, οι οποίες με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης (6,5 ώρες ημερησίως) ‘’μεταφράζονται’’ σε 71 σχολικές καθαρίστριες!

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Χριστοδούλου ανακοινώνουν ότι για τη νέα σχολική περίοδο ο Δήμος Παύλου Μελά:

θα αυξήσει τις ημερήσιες ώρες απασχόλησης των καθαριστριών από 464 σε 637,

θα καλύψει τις επιπλέον ώρες από ίδιους πόρους του Δήμου Παύλου Μελά,

θα δρομολογήσει άμεσα τη σχετική διαδικασία για την προκήρυξη και την πρόσληψη 98 εργαζόμενων με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) και πλήρες ωράριο ώστε να αναλάβουν έγκαιρα τα καθήκοντά τους, από 1 Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι και 30 Ιουνίου 2023, στην καθαριότητα των σχολικών χώρων (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, τουαλέτες, κοινόχρηστοι χώροι).

«Η υγεία, η ασφάλεια, τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας μαθητών, εκπαιδευτικών και άλλων εργαζόμενων στα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά δεν μπαίνουν σε μια ζυγαριά, με την υποχρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα αυξημένα ενεργειακά κόστη, το κύμα ακρίβειας και τις όποιες δυσλειτουργίες στην Κεντρική Διοίκηση του κράτους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού. Αιρετοί και στελέχη, υπηρετούμε με ευθύνη την τοπική κοινωνία και γνωρίζουμε ότι η εξασφάλιση της καθαριότητας στους σχολικούς χώρους είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη, κάτι που αναδείχθηκε και με την εμφάνιση και την έξαρση της πανδημίας. Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη για καλύτερη οργάνωση των υγειονομικών συνθηκών στην εκπαίδευση και συνακόλουθα η κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας στον κλάδο της καθαριότητας της μαθητικής κοινότητας. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος Παύλου Μελά προχωρά άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει έγκαιρα, πλήρη επάρκεια σε προσωπικό σχολικής καθαριότητας και μάλιστα με συμβάσεις ΙΔΟΧ πλήρους απασχόλησης», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

«Οι αριθμοί λένε πολλές φορές την αλήθεια και στον Δήμο Παύλου Μελά με τις 100 περίπου σχολικές μονάδες, τους 15.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προφανώς και δεν επαρκούν 71 καθαρίστριες και απασχόληση με 2ωρα και 3ωρα για να διασφαλιστεί η υγιεινή και η ασφάλεια της μαθητικής κοινότητας και των εργαζόμενων σε αυτήν. Με ημίμετρα δεν μπορεί κανείς να διαχειριστεί την υγεία των παιδιών και των δασκάλων τους και χρειάζεται σοβαρός προγραμματισμός για να διασφαλίσουμε τη διατήρηση καθαρών εκπαιδευτικών χώρων  σε όλη τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος», τονίζει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Χριστοδούλου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ