Έλενα Ράπτη: Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα για θέματα θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού

Με τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα συναντήθηκε η υφυπουργός τουρισμού Έλενα Ράπτη, στη Θεσσαλονίκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση –από πλευράς υφυπουργού- των πρωτοβουλιών του Υπουργείου Τουρισμού για τον θρησκευτικό και προσκυνηματικό τουρισμό, καθώς και η συζήτηση για θέματα που αφορούν στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Μετά τη συνάντηση, ακολούθησε ξενάγηση στα Συμμαχικά Νεκροταφεία Ζέιτενλικ, τα οποία αποτελούν ένα μοναδικό μνημείο Ιστορίας του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου όπου έχουν ταφεί 21.000 νεκροί Σέρβοι, Ρώσοι, Ιταλοί, Γάλλοι και Βρετανοί στρατιώτες.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός τουρισμού Έλενα Ράπτη: «Παρουσίασα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού, που στοχεύουν στην ανάδειξη και προώθηση του προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού, ενώ συζητήσαμε και για την πρόοδο των εργασιών της Κοινής Συντονιστικής Επιτροπής Προσκυνηματικού Τουρισμού.  Παράλληλα, μιλήσαμε για ζητήματα της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελεί στην περιοχή, με την αρωγή της εκκλησίας. Με αφορμή τη συνάντηση μας, επισκεφθήκαμε και τα συμμαχικά Κοιμητήρια Ζέιτενλικ. Έναν χώρο που προκαλεί δέος και θαυμασμό, συγκεντρώνοντας μάλιστα, το ενδιαφέρον χιλιάδων ξένων επισκεπτών»

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr
myoffice24

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ