Φορολογική έδρα στη Θεσσαλονίκη γιατί να την επιλέξετε;

Κάθε επιχείρηση διαθέτει έναν πυρήνα, ένα σημείο εστίασης από το οποίο ξεκινούν όλες οι λειτουργίες και διαμορφώνονται σημαντικές επιλογές. Στην περίπτωση των ελληνικών επιχειρήσεων, το κομβικό αυτό σημείο είναι μία νόμιμη φορολογική έδρα. Η επιλογή της κατάλληλης φορολογικής έδρας έχει τεράστια σημασία, καθώς καθορίζει το φορολογικό σας προφίλ και επηρεάζει τη φήμη της εταιρείας σας στην αγορά.

Οι επιχειρήσεις, καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μπορούν να επωφεληθούν πολύ από μια Φορολογική Έδρα στη Θεσσαλονίκη.

1. **Στρατηγική θέση στο χάρτη**:

– Η Θεσσαλονίκη είναι ακριβώς στο σταυροδρόμι των Βαλκανίων και λειτουργεί ως σημαντικός κόμβος για τις συναλλαγές και τις μεταφορές. Συνορεύει με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και τη Σερβία, μέσω της οποίας θα έχετε επίσης γρήγορη πρόσβαση για συναλλαγές με τις χώρες αυτές.

– Η Θεσσαλονίκη διαθέτει εξαιρετικές υποδομές, όπως ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου, και ένα διεθνές αεροδρόμιο που τη συνδέει εύκολα με άλλους προορισμούς παγκοσμίως.

3. **Πλούσιες επιχειρηματικές ευκαιρίες**

– Η Θεσσαλονίκη αναπτύσσεται ταχύτατα ως επιχειρηματικός κόμβος, έχοντας σημαντικό μερίδιο στην τεχνολογία, τις υπηρεσίες και τη βιομηχανία. Η πόλη παρέχει επίσης αυξανόμενη υποστήριξη για τις νεοφυείς επιχειρήσεις και την ανάπτυξη της καινοτομίας.

4. **Πρόσβαση σε εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό**:

– Η πόλη συντονίζεται περαιτέρω με φημισμένα πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα που εφοδιάζουν τους φοιτητές με την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση, εξασφαλίζοντας έτσι μια συνεχή προσφορά καλά καταρτισμένων επαγγελματιών για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

5. **Προσιτό κόστος διαβίωσης και επιχειρηματικά έξοδα**:

– Η Θεσσαλονίκη είναι γενικά φθηνότερη σε σύγκριση με την Αθήνα- ως εκ τούτου, τα συνολικά επιχειρηματικά έξοδα είναι λιγότερα, όπως οι μισθοί και το κόστος των χώρων γραφείων.

6. **Κυβερνητικές επιχορηγήσεις και επενδυτικά προγράμματα**:

Επιπλέον, το κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέπτυξαν ορισμένα κίνητρα και προγράμματα επενδύσεων για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας και φυσικά και για τη Θεσσαλονίκη ως τμήμα αυτής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr
myoffice24

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ