Ξεκινάει η κατασκευή του πάρκου Αιγυπτιάδη στην επέκταση της Καλαμαριάς

Υπεγράφη σήμερα με τον ανάδοχο το έργο της κατασκευής του πάρκου τσέπης, εμβαδού 1053,33τ.μ, επί των οδών Αναγνωστοπούλου, Αιγυπτιάδη και Αταλάντης στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Καλαμαριάς.

Πρόκειται για ένα χώρο πρασίνου, που θα έχει στο κέντρο του ελικοειδή διαδρομήδιαστρωμένη με κυβόλιθους σε υδατοπερατό υπόστρωμα, η οποία έχει την κατάλληλη κλίση για την ασφαλή χρήση από αναπηρικό αμαξίδιο, και υπαγορεύεται από τη μεγάλη  υψομετρική διαφορά που έχει ο χώρος, ανάμεσα στις οδούς Αιγυπτιάδη και Αταλάντης. Η διαδρομή αυτή οριοθετείται και στις δύο πλευρές της από τοιχία οπλισμένου σκυροδέματος,  τα οποία λειτουργούν επικουρικά  σαν αναβαθμίδα.

Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι  η  αστική αξιοποίηση του χώρου πρασίνου για φύτεψη και αναψυχή, η ανάδειξη και ενσωμάτωση των υπαρχόντων πεζόδρομων στους  ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους, που προορίζονται κυρίως για τους πεζούς, η βελτίωση της λειτουργικότητάς τους , η δημιουργία ενός μικρού χώρου συγκέντρωσης και αναψυχής σε κλίμακα γειτονιάς, και η ομαλή κυκλοφορία των πεζών και των ΑΜΕΑ στα πεζοδρόμια και εντός του χώρου πρασίνου. Ταυτόχρονα αναβαθμίζεται το οικοδομικό τετράγωνο, καθώς θα δημιουργηθούν πεζοδρόμια, που για την ώρα δεν υπάρχουν. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε πράσινες γωνιές στην Καλαμαριά, φιλόξενες προς όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Με σωστό προγραμματισμό και δουλειά το πετυχαίνουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Η κατασκευή του πάρκου, προϋπολογισμού 190.314,73 ευρώ, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχει χρονοδιάγραμμα εφτά μηνών και αναμένεται να δώσει μεγάλη ανάσα στους κατοίκους της περιοχής.

Από την αρχή θέσαμε ως στόχο να δημιουργήσουμε πράσινες γωνιές στις γειτονιές της Καλαμαριάς, και σιγά σιγά το καταφέρνουμε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ